Google ajuta, indirect, armata chineza

Semnalul de alarma a fost tras de generalul Joseph Dunford, seful statului major inter-arme al Statelor Unite, intr-o audiere in Senatul american.

“Activitatea Google in China este, indirect, in beneficiul armatei chineze” – a spus generalul american. El a tinut sa precizeze ca poate cuvantul “indirect” nu e suficient pentru a caracteriza actuala stare de lucruri, pentru ca, in realitate,  armata chineza beneficiaza destul de direct de activitatea Google Inc.

Gigantul tehnologiei informatice a iesit de pe piata chineza, oficial, in 2010, dar acum lucreaza la Dragonfly, un proiect controversat de creare a unui motor de cautare pentru China.

Recent, mai multi angajati Google au semnat o petitie, in care cer conducerii sa renunte la Dragonfly , pentru ca un asemenea motor de cautare, limitat la China, nu face decat sa incalce drepturile omului.

China e in centrul unui scandal de spionaj, dupa ce s-a aflat ca prin tehnologia Huawei, cumparata de occidentali, serviciile secrete chineze strang date sensibile. Guvernul chinez si Huawei neaga vehement aceste acuzatii.

Vezi si:  Meta lanseaza abonamentele de cont verificat pe Facebook si Instagram, vor costa 14,99 dolari pe luna

 

M.V.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *