Google ajuta, indirect, armata chineza

Semnalul de alarma a fost tras de generalul Joseph Dunford, seful statului major inter-arme al Statelor Unite, intr-o audiere in Senatul american.

“Activitatea Google in China este, indirect, in beneficiul armatei chineze” – a spus generalul american. El a tinut sa precizeze ca poate cuvantul “indirect” nu e suficient pentru a caracteriza actuala stare de lucruri, pentru ca, in realitate,  armata chineza beneficiaza destul de direct de activitatea Google Inc.

Gigantul tehnologiei informatice a iesit de pe piata chineza, oficial, in 2010, dar acum lucreaza la Dragonfly, un proiect controversat de creare a unui motor de cautare pentru China.

Recent, mai multi angajati Google au semnat o petitie, in care cer conducerii sa renunte la Dragonfly , pentru ca un asemenea motor de cautare, limitat la China, nu face decat sa incalce drepturile omului.

China e in centrul unui scandal de spionaj, dupa ce s-a aflat ca prin tehnologia Huawei, cumparata de occidentali, serviciile secrete chineze strang date sensibile. Guvernul chinez si Huawei neaga vehement aceste acuzatii.

Vezi si:  Google va securiza mai multe site-urile pentru copiii de 13-18 ani

 

M.V.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *