Google Pay a fost lansat în România

Consumatorii români, utilizatori de Android, vor putea efectua plăţi contactless rapide şi sigure atât în magazine fizice, cât şi online, cu ajutorul telefonului mobil, după ce Mastercard a extins serviciul Google Pay pentru posesorii de carduri Mastercard din Austria, Bulgaria, Estonia, Grecia, Letonia, Lituania, Olanda, Portugalia, România şi Ungaria.

Potrivit unui comunicat al companiei, Mastercard oferă serviciul Google Pay în parteneriat cu o serie de bănci şi fintech-uri, care includ, dar nu le limitează la: Banca Transilvania, CEC Bank, Curve, LHV Pank, N26, Revolut, Swedbank, TransferWise şi Viva Wallet. Lansarea vine în continuarea eforturilor Mastercard de a oferi soluţii inovatoare, care simplifică vieţile consumatorilor.

Creşterea tranzacţiilor contactless a fost accelerată de pandemie, procentul ajungând aproape de 80% în Europa. Pe măsură ce consumatorii au început să folosească mai rar numerarul, mulţi dintre ei au preferat opţiunile contactless, acestea fiind metode de plată sigure, convenabile şi rapide, şi este de aşteptat ca această schimbare să treacă testul timpului.

Vezi si:  Societe Generale își închide 600 de sucursale

Plăți contactless

„Inovaţia şi opţiunile în materie de plăţi reprezintă o parte importantă a modului prin care îmbunătăţim viaţa de zi cu zi a oamenilor. Având în vedere că igiena a devenit o prioritate de top pentru mulţi oameni, dorim să asigurăm, în continuare, soluţii inovatoare pentru plăţi fără contact. Lansarea serviciului Google Pay le permite consumatorilor să aleagă cea mai sigură şi convenabilă metodă de plată care se potriveşte nevoilor din orice moment. În acest scop, suntem încântaţi să ne unim forţele cu Google pentru a le oferi clienţilor noştri rapiditate, simplitate şi confort”, a declarat Milan Gauder, vicepreşedinte executiv Product & Innovation Mastercard în Europa.

Pentru a folosi Google Pay, utilizatorii Android trebuie doar să selecteze opţiunea „Add to Google Pay” în aplicaţiile de mobile banking ale băncilor emitente, pentru a-şi adăuga cardul Mastercard şi accesa avantajele oferite de Google Play prin intermediul acestor aplicaţii. Odată ce cardul a fost adăugat în Google Pay, utilizatorii pot folosi de telefonul mobil pentru a face plăţi contactless oriunde acest tip de tranzacţii este acceptat, cum ar fi la magazin sau în transportul public în comun.

Vezi si:  Romania a atras 3,3 miliarde dolari SUA de pe pietele externe de capital

Pentru tranzacţie, nu este necesară deschiderea aplicaţiei Google Pay sau a aplicaţiei de mobile banking pusă la dispoziţie de banca emitentă şi nu este nevoie de o conexiune la internet. Utilizatorii vor plăti doar cu telefonul mobil, fără a mai fi nevoie să scoată portofelul sau să atingă terminalul de plată. În plus, oamenii pot depăşi limita de tranzacţii contactless prestabilită, prin simpla deblocare a telefonului mobil înainte de a efectua plata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *