Hackerii profita de coronavirus

Oficiali americani si britanici din domeniul securitatii cibernetice atrag atentia ca piratii informatici, sustinuti de unele regimuri totalitare din lume, precum si infractorii informatici profita de pandemia COVID-19.

Un raport comun publicat de Agentia SUA pentru securitate cibernetica si de Centrul britanic pentru securitate cibernetica natioanal arata ca hackeri de toate tipurile exploateaza teama oamenilor.   Utilizatorii de internet sunt mai putini  vigilienti in aceasta perioada si dau click pe link-uri sau descarca atasamente, fara discernamant. Multe dintre acestea vin de la asa-numitii “baieti rai” din online, care intra apoi in baza de date din computer sau telefon si fura informatii.

Ofertele de lucru la domiciliu – un mare risc

Pentru ca multi au intrat in somaj ori vor intra in curand si sunt speriati de criza economica de proportii pe care o anticipeaza finantistii, oamenii cauta variante, inclusiv prin lucrul la domiciliu. Raportul arata ca hackerii trimit false asemenea oferte, pe care oamenii, stresati de efectele economice ale COVID-19, le deschid si practic dau acces liber la informatiile din computerul lor.

Vezi si:  Utilizatorii Chrome, victimele unui spionaj masiv

“Peste tot in mass-media nu se vorbeste decat despre COVID-19. Oamenii sunt coplesiti de informatii si de griji. Hackerii stiu asta. Multi utilizatori internet dau click fara sa se asigure ca atasamentul sau link-ul sunt de incredere. Oamenii sunt stresati, iar hackerii profita” – atrage atentia, intr-o postare pe blog, Rob Lefferts, de la Microsoft.

M.Vasiliu

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *