HBO Max, platforma de streaming a gigantului american WarnerMedia, şi-a început marţi lansarea progresivă în Europa, primul pas fiind deja făcut prin oferirea serviciilor în ţările scandinave, dar şi în Spania şi Andorra, transmite AFP.
Oferta HBO Max pe vechiul continent vine pe o piaţă deja aglomerată, unde sunt prezenţi Netflix, Disney+, Amazon prime Video sau Apple. Însă, HBO Max are argumente bune în catalogul său: serialele ‘Game of Thrones’ şi ‘Sex and the City’, precum şi filmele Warner, care vor fi disponibile la şase săptămâni după lansarea lor în cinematografe.
Pentru a-i convinge pe clienţii din cele şase ţări unde HBO este deja prezent – din 2012 în Norvegia, Suedia, Danemarca şi Finlanda, iar din 2016 în Spania şi Andorra – HBO Max propune un abonament anual cu o economie de 30%. HBO Max va costa în fiecare lună 89 de coroane (8,80 de euro) în Suedia şi Norvegia, 79 de coroane (10,5 euro) în Danemarca şi 8,99 euro în Spania şi Finlanda.
În plus, pentru prima lună, grupul a lansat o promoţie specială care durează 30 de zile: o reducere de 50% la preţul lunar al abonamentului, potrivit unui comunicat de presă.
După aceste şase ţări, anul viitor vor urma alte 21 de ţări din Europa, inclusiv România, unde HBO are deja servicii, dar şi în ţări unde până acum nu era prezent, precum Ţările de Jos şi Turcia.
Această platformă de streaming deţinută de gigantul american al telecomunicaţiilor AT&T a fost lansat iniţial în luna mai 2020 în SUA, după ce rivalii săi Apple şi Disney şi-au lansat propriile lor platforme încă de la finele lui 2019, fără a mai vorbi de Netflix, Amazon sau Hulu, prezente de mai mulţi ani pe acest segment.
Expansiunea HBO Max în Europa, inclusiv în România, a fost un pas strategic treptat, dar bine calculat în peisajul deja aglomerat al platformelor de streaming. Din experiență, această mișcare nu doar că le-a permis să concureze eficient prin conținut de calitate și exclusivități atractive, dar a și încurajat conservarea abonamentului pe termen lung datorită promoțiilor economice. Alierea catalogului vast de seriale și filme cu oferte de preț competitive a generat un impact semnificativ în preferințele consumatorilor europeni, și implicit români, pentru care fiecare tranzacție trebuie să justifice valoarea adăugată. Astfel, devine clar că într-o piață saturată, succesul său reflectă nu doar puterea brandului, ci și adaptabilitatea sa la necesitățile și așteptările tot mai exigente ale publicului.