Idei de afaceri de succes în agricultură

senior-hardworking-farmer-agronomist-soybean-field-checking-crops-before-harvestAgricultura reprezintă un ”teren” ideal de exploatat pentru antreprenorii mereu în căutare de noi oportunități de business. Deși nu există o rețetă a succesului, pentru a crea acest model de afacere este nevoie de o idee inspirată și de puțină organizare. Cauți idei de business care să-ți asigure profitabilitatea? Ia în considerare una dintre următoare propuneri din domeniul agriculturii!

Ferma ecologică de legume

Produsele alimentare bio sunt din ce în ce mai căutate, așadar înființarea unei ferme ecologice de legume poate fi lozul norocos pentru un antreprenor, fie el experimentat sau aflat la început de drum. Avantajul unui astfel de business este că investiția inițială nu va fi foarte mare; vei avea nevoie în principal de semințe profesionale de legume și de certificarea bio. Dacă optezi pentru creșterea culturilor în spații protejate (în solarii), costurile vor crește.

Afacere cu ciuperci

Să spunem că nu ai la dispoziție un buget mare pentru deschiderea afacerii (așa cum se întâmplă, deseori) și nici nu ai un teren pe care ai putea să-l valorifici. Chiar și așa, există idei de business pe care le poți pune în aplicare. De exemplu, dacă deții un beci spațios, poți încerca o afacere cu ciuperci. Cel mai mare al avantaj al acestei propuneri este că investiția inițială se ridică la doar câteva sute de euro. Mai mult decât atât, o ciupercărie bine organizată îți aduce profit în scurt timp de la deschidere, fără a depune prea mult efort.

Vezi si:  3 accesorii pentru ATV-ul tău CFMoto utile atunci când mergi în camping

Ferma de dovleci

Ai auzit, probabil de dovleacul plăcintar și cu siguranță ai văzut și dovleci impunători ca dimensiune, folosiți pentru decor. Ei bine, fermele de dovleci fac parte din acele business-uri care au cunoscut o ascensiune surprinzătoare în ultimii ani; pentru a porni o astfel de afacere ai nevoie de teren și de o investiție minimă, având în vedere că dovlecii cresc în câmp. Nu este nevoie nici de tratamente costisitoare, deoarece aceștia se dezvoltă foarte bine fără să aibă nevoie de condiții speciale. Trebuie să ai în vedere, însă, resursele necesare pentru paza, recoltarea și transportul acestora. Sfatul nostru este să optezi pentru echipamente second hand mai ales dacă ai un buget limitat. Poți descoperi online o mulțime de anunțuri cu utilaje agricole de vânzare la prețuri avantajoase.

Cultivarea trandafirilor de dulceață

Deții o suprafață mică de teren? Poți să pornești un business care presupune cultivarea trandafirilor pentru dulceață. Ai ca variante pe de-o parte, limitarea la creșterea acestora sau dezvoltarea modelului de afacere și, pe de altă parte, extinderea activității către realizarea a diverse produse pe baza acestor plante. De exemplu, pe lângă dulceață, mai poți obține din trandafiri și apă, ceai sau oțet, care au tot mai mulți doritori în rândul consumatorilor.

Vezi si:  De ce sa cumperi, cand poti sa inchiriezi? Cea mai sigura schela metalica pe care o poti inchiria instant

Afacerile în domeniul agricol reprezintă o opțiune bună chiar și pentru antreprenorii care nu dețin un buget inițial fabulos. În plus, fermierii pot accesa diverse programe de finanțare pentru a-și susține business-urile, astfel încât componenta financiară să nu reprezinte un impediment.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *