Imperiul FTX se prabuseste, haos in lumea criptomonedelor

Platforma de tranzactionare criptovalute FTX intra in insolventa si cere instantelor SUA protectie, conform legii falimentului. Cripto monede in valoare de 600  de milioane de dolari au fost retrase de pe platforma, in conditii dubioase.

Fondatorul companiei, Sam Bankman-Fried, 30 de ani, miliardar, a demisionat din funcția de CEO. FTX a anuntat ca au avut loc “tranzactii neautorizate”. Ar fi vorba de criptomonede in valoare de milioane de dolari, retrase de pe platforma. Din ce se stie pana acum, cripto monede valorand 600 de milioane de dolari au fost retrase din portofelele FTX, in conditii misterioase. Nu e clar insa daca token-urile au fost furate. Consilierul juridic al FTX, Ryne Miller, a anuntat pe Twitter ca toate activele digitatel au fost mutate in asa-numitele “depozite reci”, pentru a preintampina si alte tranzactii neautorizate. Depozitele reci sunt portofele cripto care nu sunt legate la internet, deci hackerii nu pot avea acces. Miller a mai spus ca miscarile neautorizate de monede cripto sunt in curs de a fi investigate.

Vezi si:  Trade Republic semneaza cu partenerul crypto Revolut

Anterior, FTX confirmase zvonurile privind patrunderea neautorizata in conturile cripto, iar clientii au fost sfatuiti sa isi stearga aplicatia FTX si sa nu intre pe site. “FTX a fost tinta unui atac al piratilor informatici”  – a scris pe Telegram administratorul contului FTX.

FTX avea probleme de mai multa vreme si incerca diverse solutii de salvare, dupa ce traderii au retras de pe platforma 6 miliarde de token-uri, in doar 72 de ore, in contextul unor informatii privind vulnerabilitatea acestui exchange. Platforma rivala, Binance, era la un moment dat interesata sa preia FTX, insa a oprit negocierile dupa tranzactiile neautorizate de 473 de milioane de dolari anuntate pe Telegram.

Este o noua lovitura pentru lumea criptomonedelor, si asa subrezita de scaderea celei mai importate monede, Bitcoin. Investitorii erau si asa reticenti sa mai cumpere cripto valute, iar dupa criza FTX analistii se asteapta la prabusirea principalelor cripto monede.

M.Vasiliu

 

Vezi si:  “Criptoregina” si fratele ei, fondatorii OneCoin, pusi sub acuzare

Ultimele stiri din acest domeniu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *