In ciuda crizei, Qualcomm isi continua diversificarea

Afectat de problemele cu aprovizionarea, probleme care au inceput odata cu pandemia si in urma disputei cu Apple, Qualcomm isi indreapta atentia spre sectorul auto conform declaratiilor directorului general, Cristiano Amon.

Pentru Cristiano Amon, o data cheie este din ce in ce mai aproape. 30 iunie va fi data la care se implineste un an de cand se afla la conducerea Qualcomm, lider mondial in domeniul smartphone-urilor. Intr-un context de concentrare a sectorului, intre rivalitati geopolitice, incertitudinea cu privire la capacitatile de productie legate de pandemia cu Covid-19 si o concurenta din ce in ce mai acerba, directorul este, cu toate acestea, desul de optimist.

Cea mai recenta provocare: Apple, unul din principalii clienti Qualcomm a anuntat de curand ca isi va produce de acum inainte semiconductorii M2 pentru laptopurile sale. Apple urmeaza sa propuna procesoare electronice pentru urmatoarele sale modele de iPhone.

Compania a fost in egala masura afectata de incetinierea productiei legate de lockdown-urile succesive. Insa, a afirmat in repetate randuri ca a luat toate masurile necesare pentru a reduce aceste efecte, diversificand sursele de aprovizionare si sustinand in mod activ cresterea productiei prin intermediul investitiilor. Masuri menite sa contribuie la depasirea acestei situatii dificile pana in anul 2023 conform declaratiilor facute de Cristiano Amon.

Vezi si:  RCS&RDS își vinde afacerile din Ungaria după ce nu a fost primită în licitația 5G

Mize geopolitice

Grupul se afla in egala masura in mijlocul unui joc geopolitic care afecteaza actualmente companiile tehnologice. Achizitia de catre Broadcom, cu sediul in Singapore, pentru suma de 142 de miliarde de dolari (echivalentul a 115 miliarde de euro, la acea vreme, mai precis in anul 2018) a fost blocata de catre administratia americana condusa la acea vreme de catre fostul presedinte Donald Trump, pe motive de securitate nationala a afectat in egala masura Qualcomm.

Qualcomm a mai declarat faptul ca va dispune de o noua generatie de procesoare ARM pentru PC-uri in 2023. Ramane de vazut ce se va intampla pe viitor.

Sursa: https://www.lemonde.fr/economie/article/2022/06/16/malgre-la-crise-le-geant-des-semi-conducteurs-qualcomm-poursuit-sa-diversification_6130560_3234.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *