Numărul angajaților străini care provin din țări din afara UE, înregistraţi cu contracte individuale de muncă active era de 29.681.
Cei mai mulţi salariaţi non-UE sunt în domeniul construcţii clădiri rezidenţiale şi nerezidenţiale, respectiv 3.400, aproape jumătate dintre aceştia (1.548) provenind din Vietnam. Pe locul doi ca şi domeniu de activitate este cel al restaurantelor, unde se regăsesc 1.589 lucrători străini din afara UE.
Cei mai mulţi angajaţi străini non-UE proveneau din Vietnam şi anume 3.487, pe locurile următoare situându-se cei din Turcia – 2.110 şi China – 1.826.
De asemenea, mai erau înregistraţi în REGES/Revisal 878 muncitori din Republica Moldova, 808 din Nepal, 781 din Sri Lanka, 573 din Filipine şi 389 din India etc.
„Registrul general de evidenţă a salariaţilor în format electronic se completează de angajatori în ordinea încheierii, modificării sau încetării raporturilor de muncă încheiate doar pe baza contractelor individuale de muncă şi se transmite inspectoratului teritorial de muncă în termenele prevăzute în HG nr. 905/2017 privind registrul general de evidenţă a salariaţilor. Corectitudinea completării registrului şi a transmiterii datelor informatice este în sarcina exclusivă a angajatorilor”, precizează MMPS.
În România lucrează 30.000 de muncitori din afara UE
Decizie surprinzatoare a agenției de rating Moody’s: Israelul a fost retrogradat cu doua trepte
Grecia: Prim-ministrul critică costurile ridicate ale energiei în Balcani si mentioneaza si România
Piața GNL – gaz natural lichefiat - este sub presiune pe măsură ce se apropie iarna
Zelenski: Ucraina nu prelungeste contractul cu rusii pentru tranzitul gazului spre Europa - la iarna...
Inteligența artificială ar putea duce la pierderi masive de locuri de muncă. Este venitul de bază mi...