Inchirierea de birouri a inregistrat o crestere de 5 procente

Piaţa de inchiriere de spatii de birouri a inregistrat anul trecut o crestere de 5 la suta fata de 2021 si de 20 la suta fata de 2020.

Potrivit raportului Market Outlook 2023,  realizat de o companie de servicii si investitii in real estate, trendul se va mentine si in acest an. Astfel, in 2023, cererea pentru spatii de birouri este mai mare decat oferta pentru acest tip de servicii, urmand sa fie disponibile pentru inchiriere suprafeţe de peste 112.000 metri patrati in noi cladiri de birouri.  Stocul modern de spatii de birouri va ajunge la 3,4 milioane metri patrati, in Bucuresti, pana la finalul anului, fiind construite cinci cladiri de birouri. Printre acestea vor fi faza a doua a proiectului U-Center Campus (35.000 mp), faza a doua a proiectului One Cotroceni (34.500 mp) si faza a doua a proiectului @Expo (28.600 mp).

Segmentul de office isi va mentine trendul de crestere, chiar si in contextul in care exista inca multinationale care nu au luat o decizie ferma privind modul in care vor utiliza spatiile de birouri in continuare.

Vezi si:  3 decorațiuni rezistente la apă pe care le poți pune în baie

„Dupa un 2022 cu activitate intensa pe segmentul de office, in care au fost inchiriate spatii in toate zonele din Bucuresti, cu o predilectie catre zonele Centru – Vest, Centru si Floreasca Barbu Vacarescu, care s-au remarcat prin faptul ca au reusit sa atraga peste 70 la suta din totalul activitatii de inchiriere, piata de inchiriere de spatii de birouri se apropie de nivelul de dinainte de pandemie, un trend de crestere care se va mentine in 2023. De asemenea, un semnal pozitiv este cresterea constanta de aproximativ 7 la suta de la an la an a suprafetelor reprezentand noi inchirieri si expansiuni, atingand in 2022 un procent de 28 la suta, care reprezinta varful ultimilor 5 ani pe acest tip de tranzactii” – arata raportul.

M.Vasiliu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *