Industria turistică și-a revenit în luna iulie, însă nu suficient

Turismul mondial a dat semne de revenire în luna iulie, graţie progreselor campaniilor de vaccinare şi relaxării restricţiilor de călătorie, dar rămâne încă foarte departe de nivelul la care era înaintea pandemiei, a anunţat luni Organizaţia Mondială a Turismului (UNWTO), transmite AFP.

Potrivit celor mai recente date, 54 de milioane de turişti internaţionali au fost înregistraţi la nivel mondial în luna iulie 2021, cea mai mare cifră înregistrată după luna aprilie 2020, când a debutat criza sanitară, dar cu toate acestea cu 67% sub cifra înregistrată în luna iulie 2019, a anunţat organizaţia din subordinea ONU cu sediul la Madrid. Comparativ, în luna iulie a anului trecut au fost înregistraţi 34 de milioane de turişti internaţionali iar în luna iulie 2019 o cifră de 164 de milioane de turişti internaţionali.

„Relaxarea restricţiilor de călătorie pentru călătorii vaccinaţi, cumulată cu progresele înregistrate în campania de vaccinare, au contribuit la îmbunătăţirea încrederii consumatorilor şi restabilirea graduală a condiţiilor sigure de mobilitate în Europa şi alte părţi ale lumii. În schimb, multe destinaţii din Asia rămân închise pentru călătorii non-esenţiale”, subliniază UNWTO.

Vezi si:  Grecia speră în redresarea turismului

„Cu toate acestea, 2021 continuă să fie un an dificil pentru turismul mondial, în condiţiile în care în perioada ianuarie-iulie 2019 sosirile internaţionale sunt cu 80% sub nivelul din perioada similară a anului 2019”, adaugă organizaţia internaţională.

În primele şapte luni ale acestui an, regiunea Asia-Pacific a înregistrat cea mai gravă scădere a numărului de călători internaţionali comparativ cu 2019 (minus 95%), urmată de Orientul Mijlociu (minus 82%), Europa şi Africa (ambele cu un minus de 77%).

Doar unele mici insule din Caraibe, Africa şi Asia Pacific, precum şi un număr foarte mic de destinaţii europene au înregistrat în lunile iunie şi iulie un număr de sosiri de turişti comparabil şi, în unele cazuri, chiar mai mare decât nivelul de dinainte pandemiei.

Industria turistică a început să-și revină în luna iulie, dar își păstrează un drum lung și sinuos către atingerea nivelurilor pre-pandemie. Observând această revenire timidă, putem înțelege cât de importante sunt adaptabilitatea și reziliența pentru sectoare întregi de activitate, dar și pentru noi, ca indivizi. Progresul campaniilor de vaccinare și relaxarea restricțiilor de călătorie ne arată că rezolvarea unei crize mondiale nu vine peste noapte, ci necesită eforturi colective și timp. Această experiență ne poate învăța să avem răbdare și încredere în procesele de schimbare, în timp ce ne păstrăm flexibilitatea și deschiderea către soluții inovatoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *