ING renunta la banca online in Franta

Anuntata inca din luna iunie, aceasta revizuire strategica dorita de ING cu privire la banca sa online din Franta a ajuns la termen: se va traduce prin eliminarea a 460 de posturi. La Bursa, actiunea bancii olandeze are un castig de 3,34% adica 12,12 euro. Penalizata de catre dezvoltarea noilor metode bancare si slabiciunii dobanzii, ING traverseaza o perioada destul de dificila. Aceasta dezvoltare si o marime insuficienta determina actorii straini sa abandoneze aceste meserii in Franta. Inainte de ING, HSBC a luat aceleasi decizii.

Colaboratorii ING in Franta au fost deja informati ca reviziuirea strategica a ajuns la o concluzie si un acord a fost semnat cu organizatiile sindicale reprezentative cu privire la implementarea unui plan de pastrare al locurilor de munca deoarece in momentul in care ING renunta la banca online in Franta acest lucru se traduce prin eliminarea a 460 de posturi.

In cadrul masurilor anuntate, ING va contabliza o dispozitie pentru restructurare pentru al patrulea semestru al anului 2021.
Banca de finantare si investitii ING isi mentine activitatile in Franta avand drept principal obiectiv consolidarea locului pe piata si pozitionarea bancii de referinta in materie de finantare durabila.

Vezi si:  Ce obligații au cei care joacă la pariuri sportive online

ING studiaza actualamente asupra unor terte persoane posibilitatea de a ajunge la un acord cu privire la portofoliul de clienti. Discutiile sunt in curs, nicio informatie nu poate fi inca oferita in legatura cu acest subiect, cel putin pentru moment. Prezenta in Franta inca din anul 2000, banca online ING numara actualmente numai putin de 1 milion de clienti.

Sfasitul acestei activitati ar putea duce la vanzarea unui portofoliu de clienti in Franta, ING confirmand zvonurile care circula de mai bine de cateva luni. Conform ultimelor infrmatii publicate in presa, Société Générale pare dornica sa se relanseze intr-un alt mod in timp ce Crédit mutuel Arkéa si Crédit mutuel Alliance Fédérale, concurentele directe ale ING pe piata sunt din ce in ce mai interesate de portofoliul ING de clienti.

 

Clientii vor continua sa beneficieze de serviciile obisnuite ale bancii online. Clientii si partenerii urmeaza sa fie informati in mod individual inainte de orice schimbare cu privire la produsele sau serviciile oferite.

Vezi si:  Banca Nationala a Romaniei a majorat rata dobanzii cu 0,75 la suta

Sursa: https://bourse.lefigaro.fr/actu-conseils/la-valeur-du-jour-en-europe-ing-quitte-la-banque-en-ligne-en-france-460-suppressions-de-postes-20211221

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *