Instagram le poate cere in curand selfie-uri video utilizatorilor pentru a dovedi ca sunt fiinte umane

Unii utilizatori de Instagram au fost nevoiti sa dovedeasca ca sunt fiinte umane realizand un selfie video. Meta a confirmat existenta unei astfel de verificari, asigurand utilizatorii ca nu va folosi recunoasterea faciala in alte scopuri.

Despre ce este vorba concret?

Daca esti utilizator de Instagram, stii foarte bine ca reteaua este infectata cu virusi de tot felul al caror singur scop este acela de a face publicitate sau spam. Reteaua sociala vrea insa sa ia masuri si incepe sa le ceara anumitor persoane sa se identifice prin intermediul unui selfie video.

Mai multi utilizatori s-au trezit ca li se cere sa faca un video selfie pentru a demonstra ca este vorba despre o fiinta umana in spatele contului de utilizator. Mesajul suna cam asa: Take a video selfie. We need a short video of you turning your head in different directions. This helps us confirm that you’re a real person and confirm your identity.

Vezi si:  Twitter – noutati pentru anul 2019

Sosirea acestei functionalitati i-a surprins pe utilizatori insa Instagram a tinut sa linisteasca utilizatorii, afirmand ca nu este nimic iesit din comun. Pe Twitter, reteaua sociala a afirmat ca a dezvoltat aceasta unealta cu scopul de a se confirma ca in spatele contului este cu adevarat o persoana reala si nu un spammer. Acest lucru vine sa se adauge verificarii datei de nastere, implementate deja in urma cu ceva timp.

Meta indica faptul ca aceasta identificare este ceruta in momentul in care un anumit cont publica enorm de mult continut intr-o singura zi. Cu toate acestea, aceasta explicatie nu i-a convins pe toti deoarece utilizatorii au remarcat aparitia acestor selfieuri video abia recent. In plus, aceasta identificare, pe baza de selfieuri video este mai degraba aleatorie. Drept urmare, utilizarea sa este pentru moment destul de incerta. Chiar daca societatea promite ca acel clip video va fi sters in maxim o luna, ce siguranta avem noi ca utilizatori de Instagram?

Vezi si:  Cum si de ce sa creezi o reclama carusel pe Linkedin?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *