Iohannis critica bugetul considerand ca nu poate fi executat

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, critica bugetul pe anul 2019 votat zilele trecute in Parlament, afrmand faptul ca nu poate fi executat si ca este bazat pe surse de finantare speculative. In acest sens, Iohannis a transmis deja un comunicat. Acesta a declarat ca este de parere ca bugetul propus de PSD-ALDE si adoptat zilele trecute in Parlament nu face decat sa arate dispretul total al coalitiei majoritare fata de asteptarile tuturor romanilor care isi doresc o guvernare credibila si responsabila totodata, preocupata de nevoile reale ale oamenilor.

Insa, lucrurile sunt complet diferite la nivelul Executivului fata de ceea ce isi doresc cetatenii cu adevarat, acest buget reprezentand cel mai elocvent exemplu al unei guvernari care nu face decat sa amaneteze viitorul romanilor.

Prin intermediul unei abordari rigide si autoritare, PSD-ALDE a venit in Parlament dar cu o intarziere nepermis de mare fata de termenul legal, cu un buget care nu se poate executa. Aceasta intarziere fara precedent a bugetului nu face decat sa arate lipsa de solutii reale ale guvernarii in raport cu numeroasele promisiuni facute.

Vezi si:  Turcia începe construcția canalului dintre Marea Marmara și Marea Neagră

Chiar daca PSD a incercat sa adopte cat mai repede cu putinta acest buget, PNL a reusit sa treaca un amendament care vine cu beneficii reale in cazul a milioane de familii din Romania si anume majorarea alocatiilor copiilor la suma de 150 de lei. Este o victorie importanta pentru opozitie care ar fi putut sa nu ramana de una singura in cazul in care PSD-ALDE ar fi fost interesata sa identifice masurile care sa duca la prosperitate si la o viata mai buna pentru romani.

Presedintele a tinut sa mai atraga atentia asupra faptului ca acest buget a fost construit intr-un mod superficial si se bazeaza pe cifre supraestimate in raport cu realitatea economica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *