Kaspersky cumpără dezvoltatorul de soluţii şi servicii de reţea Brain4Net

Kaspersky achiziţionează dezvoltatorul de soluţii şi servicii de reţea Brain4Net, prin care îşi propune, printre altele, să-şi dezvolte capacitatea de a colecta telemetrie din traficul de reţea, de a opri un atac oriunde la nivelul edge sau în reţea şi de a simplifica coordonarea şi gestionarea graţie unui singur punct de control.

Echipa Brain4Net va contribui şi la construirea strategiei puternice pe securitate de reţea a Kaspersky, precum şi la Secure Access Service Edge (SASE) şi la dezvoltarea ofertei Extended Detection and Response (XDR).

„Prin achiziţionarea Brain4Net, Kaspersky îşi propune să aducă pe piaţă o ofertă SASE complet nouă, ca o platformă unificată, care va combina cele mai bune soluţii şi tehnologii de securitate Kaspersky cu capacităţile şi expertiza de gestionare şi control ale reţelei Brain4Net. Datorită acestei mişcări strategice, Kaspersky va putea oferi clienţilor săi reprezentaţi de companiile mari atât servicii de securitate, cât şi servicii de conectivitate. În special, viitoarea ofertă SASE a Kaspersky va include, în cele din urmă, un broker de securitate pentru acces la cloud (CASB), un gateway web securizat în cloud (SWG), o platformă de protecţie a sarcinii de lucru în cloud (CWPP), managementul posturii de securitate în cloud (CSPM), acces la reţea zero trust (ZTNA), şi alte servicii. Această achiziţie va permite, de asemenea, Kaspersky să ducă mai departe soluţiile Extended Detection and Response (XDR). SASE aduce beneficii evidente pentru XDR, inclusiv capacitatea de a colecta telemetrie din traficul de reţea, de a opri un atac oriunde la nivelul edge sau în reţea şi de a simplifica coordonarea şi gestionarea graţie unui singur punct de control, prin SASE”, se arată într-un comunicat de presă al Kaspersky, transmis miercuri AGERPRES.

Vezi si:  Copiii au fost prezenți pe YouTube, WhatsApp și TikTok

Un raport recent publicat de IDC relevă faptul că totalul cheltuielilor estimate la nivel mondial pentru „întregul cloud” va ajunge la 1,3 trilioane de dolari, până în anul 2025.

 

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *