La cat este cotat indicele ROBOR

Indicele ROBOR inregistreaza evolutii minore pe majoritatea scadentelor in sedinta din data de 5 februarie, la 3 luni crescand cu aproximativ 0,02 puncte procentuale fata de sedinta precedenta.

ROBOR overnight a crescut in sedinta de 5 februarie cu 0,01 puncte procentuale, de la 3,52% pe an la 3,53%, aceeasi crestere inregistrandu-se si in cazul lui ROBOR la doua zile, de la 3,54% pe an la 3,55% in timp ce ROBOR la o saptamana a crescut de la 3,55% pe an la 3,56% pe an iar ROBOR la o luna de la 3,25% pe an la 3,26% pe an conform ultimelor date publicate de BNR.

In ceea ce priveste ROBOR la 6 luni acesta si-a pastrat valoarea inregistrata in sedinta precedenta si anume 3,30% pe an in timp ce ROBOR la 9 luni a crescut putin, cu 0,01 puncte procentuale, de la 3,43% pe an la 3,44% pe an iar ROBOR la 12 luni a scazut cu aproximativ 0,01 puncte procentuale, de la 3,49% pe an la 3,48% pe an.

Vezi si:  Euro a ajuns la o cotă istorică față de leu

ROBOR la trei luni, indicele in functie de care sunt calculate majoritatea creditelor in lei cu dobanda variabila a crescut in sedinta din 5 februarie cu 0,02 puncte procentuale, de la 3,07% pe an la 3,09%.

La sfarsitul anului trecut Guvernul a adoptat o ordonanta care contine mai multe taxe care urmeaza sa fie aplicate in diverse industrii printre care se afla si cea bancara. Purtand numele de “taxa pe lacomie” aceasta va fi impusa institutiilor financiare nebancare si bancilor in cazul in care indicele ROBOR la 3 si 6 luni depaseste 2%, media trimestriala cu alte cuvinte. Aceasta taxa se aplica pe paliere, cel mai ridicat fiind in cazul in care media indicilor depaseste cu aproximatix 2 puncte procentuale referinta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *