Libra – noua criptomoneda de la Facebook pune mari probleme utilizatorilor

Sosirea pe piata a criptomonedei de la Facebook, prevazuta initial pentru jumatatea anului 2020, ar putea pune mari probleme utilizatorilor. Insa, in Statele Unite ale Americii si in cadrul bancilor centrale.

Mass-media, printre care Franceinfo sau Le Parisien au vorbit despre acest subiect in ultimele zile. Intr-un comunicat difuzat in 18 iunie 2019, Facebook a oficializat lansarea propriei sale criptomonede botezate Libra. Dupa o faza de test condusa in acest an, Libra urmeaza sa fie lansata in mod oficial in 2020.

Aceasta deviza 100% digitala va fi administrata de catre Calibra, o noua filiala dedicata serviciilor financiare si va putea fi schimbata sau tranzactionata pe toate platformele grupurilor printre care Instagram, WhatsApp, Facebook sau Messenger. Insa, in egala masura pe site-urile partenere, unele nume fiind deja date publicitatii : Visa, PayPal, Uber, Booking sau Illiad. In total, 27 grupuri provate au semnat deja pentru a deveni partenerii Facebook in acest proiect, o medie de 10 milioane de dolari de investitii.

Ce interes exista pentru utilizatorii de Libra?

Din punctul de vedere al utilizatorului, Libra ar trebui sa faca transferurile de bani mai fluide, prin schimburi directe si fara intermediari, accesibile chiar si pntru persoanele care nu dispun de un cont bancar. Cumparaturile online ar trebui sa fie si ele simplificate, cu un singur click utilizatorul ar putea valida plata.

Insa, ar trebui sa ne bucuram cu adevarat de sosirea Libra pe piata criptomonedelor? Cu toate datele colectate deja a celor 2,3  miliarde de utilziatori activi, Facebook ar putea dispune de o arma noua pentru a-si umfla veniturile publicitare care constituie deja in jur de 98% din ventiurile totale ale companiei. Ceea ce ar putea duce la o folosire si mai anarhica decat inainte a datelor personale ale internautilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *