LinkedIn, noua tinta a hackerilor

In primul trimestru al anului, 52% din tentativele de phishing din intreaga lume au avut drept tinta utilizatori LinkedIn.

Conform uultimelor date recoltate de catre Atlas VPN, LinkedIN a fost mentionat in aproximativ 52% din tentativele de phishing la nivel mondial in primul trimestru al anului 2022. Este prima data cand aceasta retea sociala profesionala este exploatata in acest mod si devanseaza alte “momeli” precum Apple, Google sau chiar Microsoft.

LinkedIn, tinta usoara din cauza parolelor

In cadrul acestor tentative de phishing, infractorii contacteaza victimele prin e-mail, mesaje instant sau prin apeluri telefonice, pretinzand ca apartin unor companii reputate, rivalele directe ale retelei LinkedIn pentru a atrage si obtine informatii sensibile.
Numeroase sunt persoanele care au tendinta de a folosi aceeasi parola pentru mai multe conturi, ceea ce inseamna automat ca pierderea informatiilor de identificare LinkedIn poate atrage dupa sine piratarea contului de mesagerie principal ceea ce este, cel mai adesea, o mina de aur pentru hackeri.

Vezi si:  Cum poti petrece mai putin timp pe smartphone atunci cand esti blogger?

O obsesie brusca a hackerilor pentru LinkedIn

LinkedIn a aparut in doar 8% din tentativele de pshishing din intreaga lume in cursul trimestrului precedent. Insa, incepand cu anul 2022, reteaua sociala a cunoscut o veritabila explozie in randul hackerilor, ajungand la un procent de 52% in primele trei luni ale acestui an.

DHL a trecut de pe primul loc pe al doilea loc, cu un procent de 14% de tentative de phishing. Cu totii stim ca DHL este o binecunoscuta companie de livrare. Aceleasi cauze, aceleasi efecte: FedEx a fost utilizat in cazul a 6% din atacurile de phishing in primul trimestru, hackerii au incercat sa profite de problemele intampinate cu livrarile in ultima perioada in incercarea de a recupera datele personale.

De notat este faptul ca si WhatsApp (4%), Amazon (2%), Maersk (1%) si Apple (0,8%) inchid lista primelor 10 marci care apar adesea in amenintarile de tip phishing anul acesta.

Sursa: https://comarketing-news.fr/linkedin-nouvelle-cible-favorite-des-hackers/

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *