In primul trimestru al anului, 52% din tentativele de phishing din lume au avut drept tinta utilizatorii LinkedIn.
Conform datelor recoltate de Atlas VPN, LinkedIn a fost mentionat in aproximativ 52% din tentativele de phishing la nivel mondial in primul trimestru al anului 2022. Este prima data cand o retea sociala profesionala este exploatata in acest mod si devanseaza alti giganti cunoscuti precum Apple, Google sau Microsoft.
Rezumat:
LinkedIn ca poarta de intrare pentru parolele tale
In cadrul tentativelor de phishing, infractorii contacteaza victimele pe email, prin mesaje instant sau telefon, pretinzand ca apartin unor companii reputate pentru a atrage unele informatii sensibile. Numeroase persoane au tendinta sa refoloseasca parolele, pentru a le tine mai bine minte astfel, ceea ce inseamna pierderea informatiilor de identificare ceea ce inseamna o intruziune in contul de mesagerie principal ceea ce este adesea o mina de aur pentru pirati.
O atractie brusca a hackerilor fata de LinkedIn
LinkedIn a aparut in doar 8% din tentativele de phishing in lume in timpul trimestrului precedent. La inceput de an 2022, reteaua sociala a cunoscut o veritabila explozie, o atractie brusca pentru hackeri si a ajuns la 52% in primele trei luni ale anului.
Astfel, de pe primul loc, DHL a trecut pe al doilea loc. Cu totii stim ca DHL este o binecunoscuta companie de livrare. Aceleasi cauze, aceleasi efecte: FedEx a fost folosit in cazul a 6% din atacurile de phishing in primul trimestru al anului, hackerii au incercat sa profite de problemele intampinate cu livrarile in ultima perioada in incercarea de a recupera datele personale.
De notat este faptul ca si WhatsApp (4%), Amazon (2%), Maersk (1%) si Apple (0,8%) inchid lista primelor 10 marci care apar adesea in amenintarile de tip phishing anul acesta.
Sursa: https://comarketing-news.fr/linkedin-nouvelle-cible-favorite-des-hackers/
Situația în care LinkedIn a devenit principala țintă a atacurilor de phishing ar trebui să ne reamintească de importanța unei igiene digitale solide. Experimentând personal diverse metode de securizare a conturilor, am realizat că unul dintre pașii esențiali este utilizarea unor parole unice și puternice pentru fiecare platformă în parte. Reflecția mea asupra acestei situații subliniază că vremurile când gestionam simplist parolele au apus, iar acum e mai important ca niciodată să fim vigilenți și să profităm de beneficiile autentificării în doi pași. Într-o lume digitalizată, protejarea datelor personale nu e doar o măsură preventivă, ci o necesitate zilnică pentru a ne simți în siguranță.