LinkedIn, noua tinta favorita a hackerilor

In primul trimestru al anului, 52% din tentativele de phishing din lume au avut drept tinta utilizatorii LinkedIn.

Conform datelor recoltate de Atlas VPN, LinkedIn a fost mentionat in aproximativ 52% din tentativele de phishing la nivel mondial in primul trimestru al anului 2022. Este prima data cand o retea sociala profesionala este exploatata in acest mod si devanseaza alti giganti cunoscuti precum Apple, Google sau Microsoft.

LinkedIn ca poarta de intrare pentru parolele tale

In cadrul tentativelor de phishing, infractorii contacteaza victimele pe email, prin mesaje instant sau telefon, pretinzand ca apartin unor companii reputate pentru a atrage unele informatii sensibile. Numeroase persoane au tendinta sa refoloseasca parolele, pentru a le tine mai bine minte astfel, ceea ce inseamna pierderea informatiilor de identificare ceea ce inseamna o intruziune in contul de mesagerie principal ceea ce este adesea o mina de aur pentru pirati.

Vezi si:  Cum poti petrece mai putin timp pe smartphone atunci cand esti blogger?

O atractie brusca a hackerilor fata de LinkedIn

LinkedIn a aparut in doar 8% din tentativele de phishing in lume in timpul trimestrului precedent. La inceput de an 2022, reteaua sociala a cunoscut o veritabila explozie, o atractie brusca pentru hackeri si a ajuns la 52% in primele trei luni ale anului.

Astfel, de pe primul loc, DHL a trecut pe al doilea loc. Cu totii stim ca DHL este o binecunoscuta companie de livrare. Aceleasi cauze, aceleasi efecte: FedEx a fost folosit in cazul a 6% din atacurile de phishing in primul trimestru al anului, hackerii au incercat sa profite de problemele intampinate cu livrarile in ultima perioada in incercarea de a recupera datele personale.

De notat este faptul ca si WhatsApp (4%), Amazon (2%), Maersk (1%) si Apple (0,8%) inchid lista primelor 10 marci care apar adesea in amenintarile de tip phishing anul acesta.

 

Sursa: https://comarketing-news.fr/linkedin-nouvelle-cible-favorite-des-hackers/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *