Măsuri în sprijinul antreprenorilor

Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, se documentează pentru a propune în scurt timp măsuri pentru a veni în sprijinul mediului de afaceri, potrivit unei postări pe pagina sa de Facebook.
„Făcând treabă! Mă documentez pentru a propune în cel mai scurt timp măsuri pe care să le adoptăm pentru a veni în sprijinul antreprenorilor şi al tuturor celor care contribuie la bunul mers al Economiei, care în aceste zile trec prin momente grele, de incertitudine, pentru că epidemia cu COVID – 19 – Coronavirus ne pune la încercare pe toţi, ne testează capacitatea de a fi uniţi!”, a scris ministrul Economiei, sâmbătă, pe reţeaua de socializare.
El a susţinut că nu este infectat cu coronavirus, însă, din respect pentru procedură, se află acasă.
„Rezultatul testului este NEGATIV! Fac această precizare pentru că, din păcate, există dezinformări şi nu vreau să existe motive de panică pentru colaboratori şi angajaţi. Dar respect procedura, sunt la domiciliu!”, a precizat Popescu.
Ministrul a făcut un apel la calm: „De asta va transmit: Nu abandonăm! Gestionăm, analizăm şi găsim soluţii! Aveţi grijă de voi! Nu vă panicaţi! Respectaţi regulile de prevenţie! Împreună vom merge mai departe!”.

Vezi si:  ANPC a amendat Blue Air cu 2 milioane de euro

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anunţat sâmbătă că se caută soluţii legale şi surse financiare pentru a ajuta firmele de transport afectate de criza generată de noul coronavirus, subliniind că Guvernul din care face parte „va sprijini prin toate pârghiile pe care le deţine mediul de afaceri autohton”.
„La minister, indiferent de evoluţia situaţiei, lucrurile vor funcţiona normal. Suntem pregătiţi pentru orice scenariu. Am iniţiat dialogul cu reprezentanţii industriei din transporturi tocmai pentru că ei sunt cei mai în măsură să ne transmită problemele pe care le întâmpină. O situaţie aparte o întâlnim în cazul transportului rutier în zona căruia avem afectate atât componenta persoane cât şi pe cea de marfă. Faptul că ne-am organizat rapid, că suntem într-un dialog permanent a dat deja primele rezultate. Pentru propunerile pe care mi le-au prezentat căutăm să identificăm cât mai rapid soluţiile legale şi sursele financiare. Astfel vom putea să reducem cât mai mult impactul negativ cu care se confruntă în momentul de faţă operatorii de transport rutieri. Este o perioadă pe care împreună o vom parcurge, o perioadă în care Guvernul din care fac parte va sprijini prin toate pârghiile pe care le deţine mediul de afaceri autohton, inclusiv prin solicitarea la Bruxelles a finanţării industriei de transport prin scheme de ajutor de stat”, a spus ministrul Lucian Bode.
Dialogul purtat de către ministrul Lucian Bode cu reprezentanţii industriei din transportul rutier s-a concretizat în ultima săptămână, în contextul crizei generate de noul coronavirus, cu o serie de măsuri menite a sprijini acest sector important pentru economia naţională.

Vezi si:  Cele mai scăzute costuri pe piața de muncă, în România și Bulgaria

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *