Microsoft incepe concedierile

Corporatia a anuntat ca desfiinteaza 10.000 de posturi, ceea ce inseamna cam 5 la suta din angajati. Microsoft se pregateste de recesiune.

Este o noua lovitura pentru sectorul tehnologiei,  afectat de mai multe planuri ample de restructurari. “Este important de mentionat ca, desi eliminam posturi in unele zone, vom continua sa facem angajari in diviziile strategice” – a precizat directorul general Satya Nadella, intr-un email trimis angajatilor. Principalul domeniu de extindere va fi AI, inteligenta artificiala.

Producatorul de software a subliniat ca aceste restructurări se vor traduce printr-un plus de 1,2 miliarde dolari, suma ce va fi inclusa in bilantul financiar pe trimestrul al doilea. Microsoft urmeaza sa dea publicitatii rezultatele pe trimestrul al doilea pe 24 ianuarie. Analistii se asteapta ca grupul sa anunte o majorare a cifrei de afaceri cu doar 2,7 la suta in ritm anual, o crestere foarte mica pentru un gigant din sectorul informatic obisnuit cu cresteri de doua cifre.

“Era de asteptat. Multe companii din sectorul IT isi revizuiesc numarul de angajati. Stim cu totii ca s-au facut angajari masive in aceasta zona, iar acum, datorita progreselor tehnologice, dar si din cauza constrangerilor financiare, provocate de criza, e momentul unei redimensionari pe baze mai viabile” – e de parere Alex Zukin, expert in managementul firmelor de software. Pentru vremurile care vin, recalibrarea personalului angajat e cea mai inteleapta masura, sunt de parere, un unanimitate, expertii.

Vezi si:  Toner imprimanta – elementul care genereaza printuri de calitate

In ultimele luni si alte nume mari din sectorul tehnologiei au anuntat restructurari de personal. Amazon si Salesforce au precizat, la inceputul acestei luni, ca vor concedia aproximativ 18.000, respectiv 8.000 de salariati. Meta, firma mama a Facebook si Instagram, a lansat si ea un plan de restructurari vizand 11.000 de posturi, anul trecut, in noiembrie.

M.Vasiliu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *