Ministrul Energiei spune că prețul gazelor va fi plafonat pentru consumatorii casnici

Ministrul Energiei, Anton Anton, a declarat că Guvernul a decis în şedinţa de astăzi modificarea Ordonanței de Urgență 114/2018, prin care preţul gazelor de producţie internă va fi plafonat la 68 de lei pe MWh doar pentru consumatorii casnici şi pentru CET-urile care livrează agent termic populaţiei.

„Aşa cum am spus, noi vrem să protejăm consumatorul casnic, în consecinţă preţul reglementat de 68 de lei (pe MWh – n.r.) la producător se referă la gazele care vor fi vândute spre consumatorul casnic şi spre CET-uri, pentru partea de gaze care se referă la încălzire, adică protejăm în continuare numai consumatorul casnic”, a declarat ministrul Anton.

Prin OUG 114/2018 se stabilea plafonarea preţului gazelor la 68 de lei pe MWh atât pentru consumatorii casnici, cât şi pentru cei industriali.

Recent, vicepreședintele Autorităţii Naţionale de Reglementare (ANRE), Zoltan Nagy-Bege, a declarat că preţul gazelor şi cel al energiei electrice pentru consumatorii casnici nu vor fi modificate până la sfârşitul acestui an.

Vezi si:  Romania, tara UE cu cel mai mare deficit de incasare a TVA

„Pentru casnici, preţurile nu vor creşte. La energie electrică deja sunt aprobate preţurile de la 1 martie şi nu s-au modificat, iar acest preţ îl vom păstra până la finele anului”, a declarat Bege.

Potrivit vicepreședintelui ANRE, şi preţul gazelor pentru populaţie, care trebuie stabilit începând cu 1 aprilie, nu va fi modificat.

„La gaze, preţurile au acelaşi caracteristici, pentru casnici rămâne neschimbat. Nici nu va scădea, întrucât foarte mulţi furnizori aveau pierderi care trebuie recuperate”, a precizat oficialul ANRE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *