Misterul creatorului Bitcoin

John McAfee, autorul anti-virusului care-i poarta numele si un personaj extrem de activ in tranzactiile cu criptomonede, sustine ca s-a intalnit cu enigmaticul IT-ist care a creat Bitcoin, cea mai bine vanduta criptomoneda.

De 10 ani, identitatea creatorului Bitcoin e cea mai mare enigma din lumea informaticii. El se ascunde sub pseudonimul Satoshi Nakamoto. Se spune ca are un milion de bitcoin, din cele 17 milioane care sunt in circulatie. Nenumarati ziaristi si pasionati de criptomonede au incercat in zadar sa afle cine e Satoshi Nakamoto. Unii spun ca e un programator de geniu, altii ca e, de fapt, un grup retrans de IT-isti. Dar pana acum nu a reusit nimeni sa afle, nici macar daca e barbat sau femeei. Au fost zvonuri ca ar fi murit, dar McAfee sustine ca e viu si nevatamat, traieste in SUA, dar, in continuare, refuza sa-si dezvaluie identitatea. Initial, excentricul McAfee promitea ca intr-o saptamana va dezvalui identitatea parintelui bitcoin. Apoi, s-a razgandit, spunand ca i-ar complica situatia juridica. McAfee traieste in Bahamas, dar SUA cer extradarea lui pentru probleme legate de neplata impozitelor.
Multi se intreaba daca McAfee chiar s-a intalnit cu creatorul bitcoin, sau e doar o incercare de a da o lovitura de imagine.

Madalina Vasiliu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *