Ne luam adio de la telefoanele mobile LG

Compania sud-coreeana LG Electronics, candva numarul trei in lume la smartphones, a anuntat ca renunta la divizia de telefonie mobila, din cauza pierderilor uriase inregistrate si a imposibilitatii de a gasi un cumparator.

Decizia a fost luata pe 5 aprilie de Consiliul de Administratie al gigantului sud-coreean. Este primul mare constructor de telefoane mobile inteligente care iese de pe piata. De sase ani, divizia de telefoane mobile a LG inregistreaza pierderi. In total, pierderile se ridica la 4,5 miliarde de dolari. Prin renuntarea la acest sector, LG se va putea concentra pe robotica, componentele pentru vehicule electrice, device-uri conectate si case smart. In plus, va fi implicata in continuare in dezvoltarea 6G si in alte proiecte IT de mare calibru. In Statele Unite, unde LG e numarul trei, ca vanzari, disparitia brandului lasa la dispozitia Samsung si Apple cam 10 la suta din piata. Candva, LG era un adevarat deschizator de drumuri in materie de telefonie mobila: in 2013 a introdus o serie de inovatii, cum ar fi camera cu unghi ultra wide. Dupa aceea, insa, telefoanele LG au avut de suferit din cauza unor probleme de software si de hardware, iar actualizarile se faceau foarte tarziu. Mai sunt nume importante din telefonia mobila care au fost complet eclipsate – Nokia, HTC si Blackberry – dar cumva au reusit sa reziste pe piata. Divizia LG de telefonie mobila, care aducea 7 la suta din veniturile incasate de compania sud-coreeana, isi va inceta operatiunile pe 31 iulie. Clientii existenti vor beneficia in continuare de asistenta si de actualizarea aparatelor, dar pe o perioada limitata, in functie de regiune.

Vezi si:  Microsoft vs Google - marele scandal anti-monopol

Angajatii diviziei de telefonie mobila vor fi redistribuiti catre alte departamente, in marea majoritate a cazurilor, iar in privinta sucursalelor din diverse zone, decizia privind viitorul salariatilor va fi luata pe plan local.

Imediat dupa anuntul retragerii de pe piata de telefonie mobila, actiunile LG Electronics au scazut cu 2,5 la suta pe burse.

M.Vasiliu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *