Noul Chevrolet Bolt 2002, o mica revolutie!

Atunci cand ne uitam la masina Bolt, ni se pare o masina mica, fara pretentii. Formatul sau se afla intre vechea Sonic si Cruze, care si ea a parasit soselele in acest an.

Dar stilul sau si abordarea sa, ne duce mai mult cu gandul la un look sau model mai compact. Nu trebuie insa sa ne lasam indusi in eroare de stilul sau putin mai simplist. Sub capota sau la interior, ascunde o tehnologie inovatoare.

Aparuta pe piata in 2017, Bolt este prima masina electrica cu un pret realist care ofera in acelasi timp cea mai mare autonomie. In acel moment, trebuia sa platim peste 100 000 de dolari pentru a avea o masina Tesla. Pentru a avea deci cel putin 400 de km autonomie.

Dar, Chevrolet, a propus la jumatate de pret o masina care putea sa aiba o autonomie de pana la 383 de km. Succesul nu s-a lasat asteptat si Chevrolet a vandut aproape tot ce a produs.

Vezi si:  Cum să ai grijă de cauciucurile maşinii tale?

Concurenta a inteles insa destul de repede principiul. Doi ani mai tarziu, Hyundai, a prezentat Kona, o mica masina utiltara urbana, foarte simpatica si mai practica, la acelasi pret ca si bolt, dar cu o autonomie de 415 km. Kia Niro si Soul au completat si ele oferta.

Dar pentru a nu-si pierde avantajele de pe piata, Bolt a revenit in 2020 cu o baterie mai putenica care prelungeste autonomia pana la 17 km, deci  mai mult fata de concurenta de pe piata.

Habitaclul este dominat de un ecran tactil de 10, 2 inchi care este centrul operatiunilor. Poti sa obtii de exemplu, o autonomie precisa, in functie de momentul zilei, de tipografie sau de conditiile meteorologice. Mai are si o camera in spate pentru a vedea ce este in jurul masinii si tehnologie MyChevrolet cu functii si informatii importante.

Versiunea Premier are oglinzi retrovizoare in aceleasi culori ca si masina si exterioare cromate. Iar in ciuda unei greutati de 1650 de kg, masina va ajunge destul de repede de la o la 100 de km pe ora,in doar 6,5 secunde.

Vezi si:  Tesla va produce vehicule în India

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *