Nuclearelectrica si Petrom, singurele companii care au urcat in valoare pe piata in ultimele 10 luni

Nuclearelectrica si OMV Petrom reprezinta singurele companii din top 10 de la bursa romaneasca care beneficiaza de o dinamica pozitiva a valorii de piata in ultimele 10 luni, respectiv incepand cu luna martie 2018 si pana in luna martie 2019. Restul emitentilor au intregistrat o serie de scaderi de la 4,5%. Este cazul Fondului Proprietatea, la 25,4% la Digi Communications, emitent al carei actiuni au ajuns recent la noi minime.

Una din cele mai valoaroase companii de la bursa romaneasca, Petrom, a inchis T1/2019 cu o valoare pe piata de 20,2 miliarde de lei, ceea ce inseamna o urcare cu 12,3% spre deosebire de sfarsitul lunii martie in 2018, adica suma de 2 miliarde de lei. De celalalta parte, Nuclearelectrica, unicul producator de energie nucleara de la noi din tara a inregistrat o urcare cu 19%, la 2,9% miliarde de lei ceea ce inseamna un avans de 500 de milioane.

Chiar si aceste cresteri de doua cifre nu par sa fie suficiente pentru a tine capitalizarea celor mai mari zece companii de la noi din tara pe un teritoriu pozitiv, care s-a diminuat cu aproximativ 6%, la 75,5 miliarde de lei.

Nuclearelectrica (SNN) si-a continuat seria pozitiva din ultimele trimestre, marcand in anul 2018 o crestere a profitului cu 27,4% si afaceri mai mari cu 12,1%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *