Numarul 3 de la Nissan si-a anuntat demisia

Jun-Seki, vicepresedinte operational al constructorului de automobile japonez aliatul lui Renault, intentioneaza sa se alatura in anul ce vine fabricantului nipon de motoare electrice Nidec.

O noua lovitura de teatru pentru Nissan. Jun Seki, numarul 3 al constructorului de automobile japonez aliat la Renault, si-a anuntat decizia de a demisiona, conform unui comunicat al companiei publicat miercuri, 25 decembrie. Vicepresedintele operational al Nissan si-a exprimat dorinta de a se alatura anul viitor fabricantului nipon de motoare electrice Nidec, unde prevede sa exercite inalte responsabilitati, a declarat acesta pentru agentia de informatii financiare Bloomberg. Jun Seki a declarat ca adora Nissan si se simte prost ca pleaca in timp ce efortul de relansare nu a ajuns inca la final insa a afirmat ca are 58 de ani si aceasta reprezinta o oferta de nerefuzat. Este probabil si ultima sa sansa de a conduce un grup.

Societatea a decis sa accepte dorinta de demisie a d-lui Seki. Nissan este pe calea cea buna in ceea ce priveste recapatarea increderii, restaurarea performantelor companiei si munca in ceea ce priveste transformarea activitatilor sale si se vad deja unele progrese. Sub noua directie, Nissan va continua sa se concentreze asupra acestor domenii cheie, care raman prioritatea sa absoluta.

Actiunea sa in cadere. Pana in prezent, muncind de aproape o viata la Nissan, d-l Seki era unul din candidatii la postul de director general odata cu plecarea lui Hiroto Saikawa in luna septembrie. Insa, in cele din urma, postul a fost ocupat de Makoto Uchida si postul de director operational a fost ocupat de Ashwani Gupta. In urma acestei plecari surpriza, actiunea Nissan a cazut cu 2,29%, miercuri la ora 3:20 in cadrul Bursei de la Tokyo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *