O casa obisnuita din Hong Kong costa numai putin de 1,2 milioane de dolari

Hong Kong a fost si a ramas cea mai scumpa piata imobiliara din lume, asta in conditiile in care o casa obisnuita costa enorm, 1,2 milioane de dolari. Pretul mediu al unei proprietati din segmentul de varf este de 6,9 milioane de dolari conform unui raport efectuat de catre o firma imobiliara. Pentru a se intocmi acest raport au fost analizate 35 de orase din intreaga lume.

Hong Kong reuseste sa isi pastreze in continuare titlul de lider mondial in conditiile in care pretul unei proprietati obisnuite este de 1,235 de milioane de dolari. Pe locul 2 se claseaza Singapore cu 874.372 de dolari si Shanghai cu 872.555 de dolari. Asia domina primele cinci locuri ale clasamentului, Shenzen ocupa locul cinci si Beijing locul noua. Celelalte orase de pe lista sunt Vancouver (4), New York (7), Londra (8) si Paris (10).

Spre deosebire de anul trecut cand orasele care au inregistrat cele mai mari cresteri au fost New York, Los Angeles, Toronto si Melbourne, o serie de metropole si-au pierdut locul din acest clasament. Anul trecut, in Hong Kong s-au finalizat aproximativ 17.790 de proiecte de locuinte private, un numar cam insuficient daca tinem cont de presiunea care exista asupra cererii de pe urma unei populatii totale de 7,4 milioane precum si de terenurile limitate pentru a fi folosite in scopuri rezidentiale.

Vezi si:  Investițiile în imobiliare, în scădere. Ce anunță experții

Alaturi de Hong Kong, in segmentul de varf se regasesc orase precum Moscova sau Shanghai, pretul mediu fiind de 2,4 milioane de dolari, Beijing cu 2,2 milioane de dolari, Shenzhen cu 2 milioane de dolari si Londra cu suma de 1,8 milioane de dolari. Pentru locuinte de lux mai ieftine, Dublin vine cu un pret mediu de 384.050 de dolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *