Pareri despre creditele de la IFN

credit fara adeverinta

credit fara adeverintaIn ultimii ani, IFN-urile au reprezentat o alternativa din ce in ce mai bine conturata la institutiile bancare, atunci cand vine vorba despre finantare. Un IFN (o institutie financiara nebancara) este o varianta ideala pentru cei care au un istoric negativ in biroul de credit, vor bani rapid, fara prea multe hartii si nu au un venit stabil. Totusi, nu este totul roz, motiv pentru care cei de la credite-ifn.ro au decis sa ofere o mica analiza cu avantaje si dezavantaje ale IFN-urilor, precum si parerile clientilor care apeleaza frecvent la astfel de solutii.

Care sunt principalele avantaje ale unui credit IFN?

Cei care aleg sa solicite credite de la IFN o fac din mai multe motive:

  • Pot obtine un imprumut extrem de rapid, uneori in maxim 24 de ore. Acest lucru este cat se poate de convingator in momentul in care este nevoie urgenta de bani;
  • Nu este nevoie de foarte multe hartii si dovezi ale veniturilor, ceea ce poate sa fie atractiv pentru toti cei care nu au un venit stabil, au deja un credit sau au probleme in Biroul de Credit;
  • Pot fi cheltuite pe orice, fara sa fie nevoie de justificari;
  • Pot fi obtinute direct online, fara a fi necesara deplasarea pana la banca. Acest lucru duce la economie destul de mare de timp.
Vezi si:  Dolarul american, la cel mai ridicat nivel din ultimii 20 de ani

Care sunt dezavantajele unor astfel de credite?

Atunci cand vine vorba despre credite nebancare exista si dezavantaje. Unul dintre ele ar fi faptul ca suma imprumutata nu poate sa fie foarte mare. De regula, majoritatea creditorilor ofera maxim cateva mii de lei, asadar, un credit nebancar nu este potrivit pentru achizitia unei masini sau pentru achizitia unei case.

De asemenea, dobanzile pot parea descurajatoare in comparatie cu cele oferite de banci, insa la o mica analiza se poate ajunge la concluzia ca lucrurile nu sunt chiar atat de rele daca se respecta contractul semnat cu institutia. Este adevarat ca dobanzile sunt mari, insa sumele sunt mici si sunt returnate intr-un timp relativ scurt, ceea ce inseamna cheltuieli foarte mici.

Ce trebuie avut in vedere la accesarea unui credit nebancar?

Cei care sunt interesati de un credit online fara adeverinta de venit trebuie sa se asigure ca o fac pentru o urgenta si ca au surse de unde pot sa inapoieze banii. De asemenea, trebuie sa citeasca cu o foarte mare atentie contractul pe care il semneaza, in asa fel incat sa nu aiba surprize referitoare la comisioane sau costuri. Nu in ultimul rand, trebuie sa stie ca un credit rapid este o solutie pe termen scurt.

Vezi si:  BNR menţine rata dobânzii de politică monetară la nivelul de 2,50% pe an

In general nu este recomandata accesarea unui astfel de credit pentru achizitia unui telefon nou, pentru achizitia unei masini sau pentru alte investitii in bunuri care nu sunt vitale, deoarece pentru toate achizitiile mari exista creditele bancare. Creditele nebancare sunt ideale pentru momentele in care bugetul nu mai face fata cheltuielilor zilnice si trebuie o mica rezerva de bani sau atunci cand apare o cheltuiala neprevazuta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *