Parisul pierde 15 miliarde de euro intr-un singur an

Din cauza pandemiei, numarul turistilor in “orasul luminilor” a fost, anul trecut, la aproximativ o treime din numarul de vizitatori din anii anteriori. Autoritatile franceze au facut bilantul: pierderile se ridica la 15,5 miliarde de euro.

Inaintea crizei COVID 19, veneau la Paris cam 50 de milioane de turisti. In 2020, numarul lor a fost de doar 17,5 milioane, dintre care peste 12 milioane au fost francezi, deci turisti care au cheltuit mai putin decat daca veneau din strainatate. Si numarul turistilor francezi a fost la un nivel scazut, ca niciodata pana acum in istoria orasului, la mai putin de jumatate fata de 2019. Este un adevarat dezastru pentru sectorul turistic din regiunea pariziana. Pierderile pe anul trecut sunt fara precedent: 15,5 miliarde euro. Ar fi fost si mai mari daca in perioada iulie-octombrie, cand pandemia parea ca se mai domoleste nu ar fi fost un respiro in restrictii.

Marile obiective turistice din regiunea pariziana, dezolant de pustii

Numarul turistilor la obiectivele de mare popularitate, Muzeul Luvru si Palatul Versailles, a scazut cu peste 75 la suta, potrivit Comitetului regional de turism din zona pariziana. Franta este cea mai vizitata tara din lume, iar veniturile din turism reprezinta in jur de 8 la suta din Produsul Intern Brut.

Vezi si:  UE nu va mai cumpara petrol rusesc cu mai mult de 60 de dolari barilul

Hotelurile au fost lovite din plin de criza COVID-19. Marea majoritate au fost inchise de la mijlocul lui martie pana la jumatatea lui mai, iar apoi, din nou, de la sfarsitul lui octombrie. Scaderea rezervarilor in 2020 a fost de 68 la suta.

M.Vasiliu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *