PayPal, tot mai interesat sa vanda criptomonede

Gigantul de plati online ia in calcul tot mai serios varianta de a tranzactiona direct criptomonede. Faptul ca isi dezvolta Grupul de Cercetare Blockchain ii face pe experti sa creada ca e doar o chestiune de timp pana ce PayPal va anunta intrarea pe aceasta piata.

PayPal a anuntat ca e in cautarea unui expert blockchain pentru grupul sau de cercetare. Faptul ca isi extinde cercetarile in zona cripto nu face decat sa confirme ceea ce se auzea deja: PayPal vrea sa-si faca intrarea in lumea criptomonedelor.

Pana acum, PayPal a ezitat sa se lanseze in spatiul cripto, ba chiar s-a si retras din proiectul Libra, al Facebook, anul trecut. Se pare insa ca cei de la PayPal s-au razgandit, tinand cont ca marii rivali, Revolut si CashApp, lucreaza cu criptomonede, iar PayPal are de recuperat, daca vrea sa tina pasul cu ei.

Pretul Bitcoin a crescut

Imediat dupa ce PayPal a publicat anuntul ca vrea sa angajeze un cercetator blockchain, pretul principalei monede cripto, Bitcoin, a crescut. Dupa cum precizeaza anuntul de angajare postat de PayPal, cercetatorul blockchain ar urma sa ajute compania sa stabileasca intr-un mod cat mai precis valoarea conceptului cripto, precum si avantajele sau dezvantajele tehnologiilor blockchain si aplicabilitatea lor la PayPal.

Vezi si:  Libra – noua criptomoneda de la Facebook pune mari probleme utilizatorilor

Expertii din piata cripto spun ca PayPal ia in calcul posibilitatea vanzarii de criptomonede direct utilizatorilor. „Din cate inteleg, se gandesc sa dea drumul la cumparare si vanzare de cripto direct din PayPal si Venmo” – declara un specialist pentru siteul CoinDesk.

Ar fi vorba despre un tip de functionalitate portofel incorporat, unde clientii pot stoca monede cripto. Functia ar urma sa fie disponibila in maximum trei luni, cred specialistii. Desi jurnalistii de specialitate au trimis nenumarate solicitari la PayPal, pentru a obtine un punct de vedere, pana acum PayPal nu a dat niciun raspuns.

M.Vasiliu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *