Peste 2500 de comercianti din Austria accepta cripto monede

Desi austriecii sunt mari iubitori de cash, odata cu pandemia COVID-19 au trecut masiv la plati cu cardul si la plati in cripto monede.

In prezent, peste 2500 de comercianti din Austria accepta trei tipuri de monede cripto, prin procesorul de plati Salamantex. Cele trei monede cripto acceptate sunt ethereum (ETH) dash (DASH) si bitcoin (BTC).

“Vesti bune pentru detinatorii de criptomonede. Din aceasta vara, pot face cumparaturi la peste 2500 de comercianti din Austria. Obiectivul nostru este ca platitle in monede digitale sa fie la fel de simplu si natural de facut, asa cum e cazul oricarei carti de credit. Este sistemul de plata al viitorului, iar monedele digitale trebuie sa fie accesibile publicului larg”–au declarat reprezentantii procesorului de plati.

Cripto revolutie in Austria

Austriecii iubesc banii gheata si se simt mandri sa aiba cash in buzunar  – conform unui sondaj de opinie din septembrie 2019. De atunci insa, lucrurile s-au mai schimbat, iar coronavirusul i-a facut pe multi austrieci sa treaca la plata cu cardul. In aceste conditii, comeciantii si-au adaptat si ei strategiile privind tranzactiile digitale si si-au dezvoltat inclusiv palierul de plati in cripto monede.

Vezi si:  Interesul pentru criptomonede scade cu 16% in lume anul acesta

Extinderea tranzactiilor in cripto moneda si la antipozi

Bitcoin.com anunta ca, de cateva zile,  in Australia se pot cumpara Bitcoin de la oficiile postale. Sunt in total peste 3500 de oficii postale unde australienii pot achizitiona Bitcoin. Decizia a fost luata pentru ca multi dintre cei care isi doresc sa investeasca in Bitcoin se simt mai in siguranta in cazul in care cumpara de la Posta australiana, decat daca ar cumpara online.

Iar la 2000 de automate Coca-Cola din Australia si Noua Zeelanda s-au introdus, de curand, platile in Bitcoin.

M.Vasiliu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *