Piatră naturală în designul interior – 5 idei de amenajări

A24.ThedaMar@capitalul.ro@travertin 1

A24.ThedaMar@capitalul.ro@travertin 1Atunci când îți amenajezi casa îți vin în minte mii și mii de gânduri pe minut. De la rolul fiecărei încăperi, până la materialele pe care urmează să le achiziționezi, corpurile de mobilier și elementele decorative.

Dacă și tu ești pe punctul de a demara un amplu proiect de reamenajare, pune pe lista de cumpărături și piatra naturală. Fie că optezi pentru travertin, marmură, granit, onix sau orice altă variantă, piatra naturală va aduce un plus de personalitate oricărei încăperi.

Baie cu accente de marmură 

Marmura este alegerea perfectă pentru decorul băii tale. Rezistentă la umiditate, aceasta este o piatră naturală din ce în ce mai apreciată de designerii din întreaga lume. În plus, aceasta poate fi impermeabilizată și tratată în funcție de scopul utilizării. Poți opta pentru placarea pardoselii și pereților, dar și pentru a îmbrăca lavoarul sau chiar pereții căzii. De altfel, tot din marmură poți construi câteva rafturi pentru depozitarea produselor de igienă. Ceea ce o face specială, este faptul că poți alege dintre varianta lucioasă ori varianta mată. În general, pentru încăperile spațioase sunt recomandate plăcile mari și lucioase, în timp ce pentru încăperile de dimensiuni reduse, sunt recomandate plăcile mici și mate. În ceea ce privește paleta cromatică, poți opta fie pentru clasicul alb, fie pentru culori mai închise ori pentru altele mai vesele. În orice caz, va trebui să ții cont de lumină, dar și de obiectele de mobilier din încăpere.

Travertin în zona de dining

Cele mai noi proiecte de amenajare includ și un perete accent. Fie că vorbim de dormitor, living, bucătărie sau orice altă zonă din casa ta, o astfel de variantă va aduce un plus de personalitate întregului concept. Vorbind despre zona de dining, poți opta pentru a îmbrăca în travertin peretele din fața mesei. O idee excelentă ar fi să completezi aspectul oferit de piatra naturală cu ajutorul unor corpuri de ilumiat de mari dimensiuni, poate chiar un pendul suspendat și mobilier în nuanțe pastelate. Poți alege o masă clasică, din lemn și scaune cu picioare din lemn și șezut din catifea în nuanțe de verde, galben, turcoaz, roz pudră sau muștar.

A24.ThedaMar@capitalul.ro@travertin 2

Blat din granit în bucătărie

Granitul este o piatră naturală extrem de rezistentă la erodare și factori de mediu extremi. Din acest motiv, este adesea folosită în amenajările interioare, dar și pentru pavarea curților, a fântânilor sau diferitelor spații exterioare. O modalitate excelentă prin care poți folosi travertinul în casa ta, ar fi chiar pentru blatul de bucătărie. Deoarece petreci foarte mult timp acolo, gătind zilnic pentru întreaga familie, e important să alegi un mobilier de calitate, ia piatra naturală este un bun exemplu în acest sens. Nu ai vrea ca după un an, blatul să cedeze sau să prezinte urme vizibile de zgârieturi.

Folosește onixul pentru peretele accent din dormitor

Nu renunțăm la ideea de perete accent nici în dormitor. De ce? Pentru că o astfel de opțiune nu se poate demoda, mai ales atunci când folosești materialele potrivite. Dacă ești de părere că onixul este folosit doar în proiectele excentrice, trebuie să știi că realitatea este alta. Un perete accent din onix poate schimba total aspectul dormitorului tău. Poți opta pentru un mobilier simplu, în nuanțe deschise, format din cât mai puține corpuri, pe care să-l completezi cu acest perete accent, dar și cu câteva plante decorative.

Plachează terasa cu ardezie

O altă modalitate prin care poți introduce piatra naturală în proiectul tău de amenajare este să folosești ardezia în placarea pardoselii de pe terasă. Foile de ardezie se desfac în plăci subțiri, ceea ce face ca întregul proces de amenajare să se desfășoare cu rapiditate. În plus, nuanțele cele mai închise de ardezie se potrivesc excelent într-un spațiu înconjurat de plante verzi și ghirlande luminoase.

Așadar, există numeroase modalități prin care poți introduce piatra naturală în proiectele tale de amenajare. Tot ce trebuie să faci este să alegi materialele preferate și să le combini cu obiectele de mobilier, dar și celelalte obiecte decorative din încăpere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *