Plasa de gard: Cum o aleg în funcție de nevoi

martin-olsen-szfPB4X-FWk-unsplash

martin-olsen-szfPB4X-FWk-unsplashPlasa de gard este unul dintre cele mai utile materiale pentru realizarea gardurilor. Pe lângă faptul că este un material deosebit de rezistent, plasa de gard oferă de asemenea și confortul unui preț scăzut, un aspect deosebit și posibilitatea aerisirii suprafețelor împrejmuite. Iată cum poți alege în mod corect tipul de plasă de gard necesară și ce caracteristici trebuie să aibă aceasta pentru lucrările tale.

Panouri de gard bordurat

Una dintre cele mai bune opțiuni pentru realizarea unui gard este să folosești panouri din sârmă zincată. Poți cumpăra acest tip de plasă de gard de la Emenatwork.ro, iar aici vei găsi o gamă amplă de materiale de construcții și nu numai. Panourile de gard bordurat sunt caracterizate printr-o rezistență sporită la încărcări datorită ranforsărilor orizontale.

Dimensiunea ochiurilor plasei și dispunerea acestora contribuie foarte mult la rigidizarea panourilor, fapt ce asigură de asemenea durabilitatea și rezistența panourilor.

Vezi si:  Un nou ansamblu de case isi face aparitia in Ilfov prin intermediul Unavia

Plasă de gard împletită

Plasa de gard împletită poate fi folosită pentru diferite tipuri de împrejmuiri, oferind suprafețe estetice și foarte rezistente. Delimitările se pot face cu ușurință atât la nivel de proprietate, cât și în interiorul acesteia.

Astfel, pe lângă gardurile propriu-zise, cu ajutorul plasei împletite poți realiza împrejmuiri ale terenurilor de joacă, delimitări la nivelul spațiilor cultivate sau zone speciale pentru creșterea animalelor.

Acest tip de plasă este format prin împletirea sârmei, luând în calcul dimensiunea ochiurilor plasei. Sârma este moale, dar acoperirea cu PVC rigidizează foarte mult structura. Acest tip de plasă este deosebit de rezistentă la coroziune, producătorul garantând circa 10 ani de durabilitate a produsului.

Plasă de gard flexibilă

Acest tip de plasă de gard mai este numită și plasă necompactată împletită, iar caracteristica acesteia este gradul mare de flexibilitate. Plasa de acest tip se poate folosi în domeniul agricol sau industrial, sau chiar în domeniul utilitar.

Ca și în celelalte tipuri de garduri, putem vorbi despre o vizibilitate foarte bună, astfel că dacă alegi varianta realizării unor astfel de garduri, vei putea să te bucuri de peisajele adiacente casei tale.

Vezi si:  China: autoritatile dau o mana de ajutor sectorului imobiliar

Acest tip de garduri se pretează foarte bine și pentru amenajarea zonelor verzi, fiind adesea utilizate pentru realizarea grădinilor ”suspendate” sau a amenajărilor sub formă de cupolă.

Garduri din sârmă ghimpată

Dacă ai nevoie de un gard care să îți ofere protecție, cum ar fi în cazul protecției împotriva animalelor sau intruziunilor umane, poți opta pentru garduri din sârmă ghimpată. Acestea vor avea nevoie de rola de sârmă specială și de stâlpii care să asigure susținerea propriu zisă a gardului.

Fiecare tip de gard va avea nevoie de  stâlpi de susținere și de capace de protecție pentru aceștia, astfel încât gardul să reziste cât mai bine. Stâlpii ajută la rigidizarea elementelor de împrejmuire și conferă protecție în cazul flambajului.

Unul dintre avantajele majore ale gardurilor din sârmă este acela că greutatea proprie este redusă, ceea ce va însemna și încărcări minime transmise la nivelul terenului. Astfel, nu vor fi necesare elemente de susținere cu fundații adânci, așa cum se întâmplă în cazul gardurilor cu o greutatea foarte mare.

Vezi si:  Piata de locuinte din Romania se calmeaza

Alegerea tipului de plasă de gard este foarte importantă, de aceasta depinzând în cea mai mare parte reușita unei lucrări de calitate. Alege așadar în mod corect, în funcție de nevoile tale, iar la nevoie apelează la specialiști care să te ajute cu informațiile necesare despre produsele pe care vrei să le achiziționezi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *