Podcasturile sosesc pe Facebook din iunie 2022

Incepand cu data de 22 iunie 2022 va fi posibil sa asculti podcasts direct de pe firul de actualitati Facebook. Reteaua sociala a anuntat creatorii de continut ca vor putea lega fluxul RSS al emisiunilor lor direct de reteaua sociala care va afisa aceste continuturi intr-un meniu dedicat.

Facebook isi accelereaza astfel prezenta pe piata audio. Incepand cu data de 22 iunie utilizatorii vor avea posibilitatea sa asculte podcasturi direct de pe firul de actualitate Facebook. Anuntul a fost facut in cadrul unei note trimise podcasterilor prezenti pe platforma pe care The Verge a consultat-o.

Creatorii de podcasturi vor putea, drept urmare, sa lege fluxul RSS de emisiunile lor, direct de pagina lor de Facebook, conform unui anunt facut de reteaua sociala. Un meniu special va fi propus pe pagina de pornire Facebook, permitandu-le utilizatorilor sa descopere noi emisiuni si sa fie notificati atunci cand este publicat un nou episod.

Pana in prezent, podcasterii de succes se foloseau de Facebook doar pentru a comunica si de a-si promova continutul. Pentru a asculta podcasturi trebuia sa paraseasca Facebookul si sa acceseze o alta aplicatie. O lipsa pe care societatea a identificat-o extrem de rapid, mai ales ca in ultima perioada podcastul a castigat teren.

Vezi si:  IATA lansează certificatul digital de transport

Pe Facebook, peste 170 de milioane de utilizatori sunt deja conectati la sute de pagini destinate acestor podcasturi. Peste 35 de milioane de utilizatori fac parte din grupuri de fani rezervate podcasturilor.

Facebook a anuntat acest proiect inca din luna aprilie. Pe langa aceasta noutate, Facebook mai vrea sa propuna inca din aceasta vara posibilitatea de a crea saloane audio. Insa, spre deosebire de Clubhouse, Facebook a adaugat o functionalitate mai buna, oferind posibilitatea de a inregistra aceste sesiuni. Acestea din urma vor putea fi apoi folosite sub forma de podcasturi oricand se doreste acest lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *