Polestar: marca de masini electrice isi face listarea pe bursa

Polestar, marca 100% electrica, legata de Volvo, tocmai si-a anuntat listarea pe bursa prin intermediul unui SPAC (societate de achizitie cu vocatie specifica).

Cum se va intampla acest lucru mai exact?

Polestar, marca de masini electrice de origine suedeza infiintata in urma unui joint venture dintre Volvo si Geely si-a anuntat listarea pe bursa. Pentru asta, constructorul va recurge la o SPAC (Special Purpose Acquisition Company). Un lucru care ii va permite sa isi sporeasca cifra de afaceri.

Polestar va intra in fuziune cu Guggenheim Partners, o firma sustinuta de catre miliardarul Alec Gores, reputat pentru acest tip de actiuni. Polestar a afirmat faptul ca in urma acestei operatiuni de amploare marca va fi capitalizata cu suma de 20 de miliarde de dolari. Insa, Polestar va beneficia de o suma si mai mare.

Cei 800 de milioane de dolari vor proveni de la Guggenheim Partners si 250 de milioane de dolari vor proveni de la PIPE (Private Investment in Public Equity), adica din vanzarea de actiuni provenind de la investitori privati. Printre acesti investiori se vor regasi Volvo Car Group precum si persoane aflate in stransa legatura cu presedintele Geely, Eric Li.

Vezi si:  Ajutor de la stat pentru sectorul auto din Spania

Si asta nu este totul, se pare ca pe lista de investitori se regaseste si…actorul Leonardo DiCaprio.

Polestar a reusit deja sa livreze numai putin de 10.000 de masini electrice anul trecut si incepe sa ia amploare pe piata, sa se dezvolte si sa creasca pe piata internationala. Insa, pana in prezent, sanatatea financiara reala a marcii este necunoscuta. Constructorul a anuntat insa deja sosirea pe piata a unor modele noi de masini, printre care un nou SUV electric, undeva anul viitor si doua modele suplimentare in anul 2024.

In 2024 vine si modelul Polestar 5, un GT electric cu patru portiere din segmentul F, de marimea si pretul unui Porsche Panamera. Un preview al acestui model a fost redat de catre prototipul Precept.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *