Porcii zboară cu profit spre China

Criza coronavirusului a provocat haos în sectorul aviaţiei comerciale însă compania de transport aerian de marfă deţinută de omul de afaceri rus Alexey Isaykin a zburat cu avioanele pline, transmite Bloomberg.
Pe parcusul acestui an, compania Volga-Dnepr Group a transportat peste 3.000 de porci de prăsilă din Franţa până în China. Animalele transportate pe o distanţă de aproximativ 10.400 de kilometri într-un avion de marfă Boeing 747 sunt destinate să refacă efectivele pe cea mai mare piaţă a cărnii de porc din lume, afectată de pesta porcină africană.
Măsurile destinate limitării răspândirii coronavirusului au amplificat problemele în aprovizionarea cu carne de porc şi au accelerat încercările destinate refacerii efectivelor interne. În primele patru luni ale acestui an China a importat 254.533 de tone de carne de porc numai din SUA, care a trecut în faţa Europei devenind cel mai mare furnizor de carne de porc al Chinei. Comparativ, pe întreaga perioadă a anului 2019 China a importat 245.000 de tone de carne de porc.
Utilizarea crescută a avioanelor cargo este un semn al modificării cererii pe care compania lui Isaykin, renumită pentru că transportă orice de la sateliţi şi până la poduri de urgenţă, o sesizează pe măsură ce pandemia modifică industria transportului aerian. Compania Volga-Dnepr Group transportă şi măşti, combinezoane, echipamente medicale şi chiar şi vehicule pentru dezinfectarea străzilor în ţări precum Rusia, Franţa şi Germania. În primele patru luni ale acestui an, cifra de afaceri a Volga-Dnepr a crescut cu 32%, până la 630 milioane de dolari.
„Industria globală a aviaţiei trece prin cea mai dificilă perioadă înregistrată vreodată însă pentru transportatorii cargo cum suntem noi aceasta este o şansă. Anterior, mai mult de jumătate din marfă era transportată în compartimentele de bagaje ale avioanelor de pasageri. Odată cu dispariţia acestei oferte de pe piaţă, cererea pentru companiile aeriene cargo a explodat iar preţurile s-au dublat”, spune Alexey Isaykin.
Pe măsură ce cresc afacerile Volga-Dnepr Group se modifică şi amprenta geografică a companiei. „Geografia livrărilor noastre se extinde, în urma răspândirii coronavirusului. Tocmai am început să transportăm produse medicale chineze în Africa şi am primit primele cereri pentru America Latină. Cred că India va fi următoarea”, a spus Isaykin.
Unele dintre aceste noi afaceri ar putea semnala modificări de durată în economia mondială. Chiar dacă Volga-Dnepr transportă porci cu avionul în China, transportă active şi în sens invers. Compania aeriană a transportat recent o linie pentru producţia de măşti din China şi până în regiunea Tatarstan din Rusia.
„Se observă acum un fenomen interesant, am putea să îi spunem perioada medievală a secolului 21, când facilităţi de producţie importantă sunt mutate pentru a reduce dependenţa de China. Mă aştept ca această tendinţă să se accelereze spre sfârşitul anului”, a spus Isaykin.

Vezi si:  Texasul a început să importe benzină din Europa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *