Porsche își propune să treacă pe electric

Până la finalul acestui deceniu, peste 80% din toate vehiculele vândute de Porsche Automobile Holding SE vor fi electrice, a afirmat directorul general Oliver Blume, într-un interviu acordat publicaţiei Bild am Sonntag.

Vor fi livrate vehicule pur electrice şi hibride, în timp ce Porsche va continua să ofere modelul 911 cu motor cu combustie internă, dar care va putea folosi carburanţi de sinteză, a explicat şeful producătorului de maşini premium sport.

Anterior, oficialii Porsche anunţaseră că se aşteaptă ca jumătate din vehiculele vândute până în 2025 să fie electrice.

Investiții de 15 miliarde de euro

În următorii cinci ani, Porsche va investi 15 miliarde de euro în electrificarea vehiculelor sale, a declarat Blume.

La noua sa unitate de producţie din Zuffenhausen (Stuttgart), Porsche a anunţat recent că a investit 700 de milioane de euro pentru fabricarea vehiculelor electrice, inclusiv Taycan, primul model exclusiv electric al Porsche. Taycan, al cărui preţ de pornire este 80.000 de euro, a livrat anul trecut clienţilor peste 20.000 de unităţi.

Vezi si:  Huawei vrea sa concureze cu Tesla cu o masina care costa jumatate din pretul acesteia

Porsche este cea mai profitabilă marcă din portofoliul grupului german Volkswagen AG, iar succesul său este vital pentru tranziţia grupului la vehiculele electrice.

Separat, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat publicaţiei The Edge Weekly că Porsche AG înfiinţează o fabrică în Malaezia, în parteneriat cu Inokom Corporation, o subsidiară a Sime Darby Motors – divizia auto a conglomeratului Sime Darby Bhd.

Inokom va construi noua unitate pentru Porsche în Kedah, iar Ministerul de Finanţe din Malaezia a aprobat deja subvenţiile pentru această investiţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *