Posibil mariaj bancar in Germania

Deutsche Bank si Commerzbank, cele mai mari banci comerciale din Germania, au inceput negocierile pentru o posibila fuziune. Deutsche Bank a confirmat informatiile privind demararea discutiilor, dar precizeaza ca nu exista nicio garantie ca tranzactia va avea loc.
Guvernul german le-a sugerat celor doua banci, in repetate randuri, sa ia in calcul fuziunea pentru a evita preluarea uneia dintre ele de catre un competitor strain. Atat Deutsche Bank, cat si Commerzbank au probleme, provocate in special de scaderea profiturilor.
Daca va avea loc acest mariaj bancar, in Europa apare un colos financiar, de o forta apropiata de cea a BNP Paris Bas, mai exact active de 1,8 mii de milioane de euro.
„Doi oameni in carje”
Pietele au rezerve mari fata de aceasta posibila fuziune. Un expert spunea „daca pui doi oameni in carje, unul langa altul, nu inseamna ca obtii un alergator olimpic”.
Nici sindicalistii nu sunt de acord, mai ales ca ambele banci trec printr-un complicat proces de restructurare. Daca se unesc, vor fi disponibilizati in jur de 10.000 de oameni.

Vezi si:  Ce obligații au cei care joacă la pariuri sportive online

 

M.V.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *