Predicții matematice de fotbal: Cum te pot ajuta să alegi cea mai bună opțiune de pariere?

How-to-Bet-on-Fixed-Matches-1024x576

Există mai multe abordări pentru pronosticurile de fotbal. Poate fi la fel de simplu ca și cum ai vedea care echipă a câștigat mai multe meciuri în perioada recentă sau să iei o decizie pe baza rezultatelor directe actualizate.

Lucrul grozav despre diferitele predictii fotbal este că acestea pot fi alese și modificate cât mai fin, după cum îi convine pariorului. Unii ar putea să răsfoiască sute de date analitice și apoi să petreacă mai mult timp căutând cele mai bune cote pentru acea selecție.

Alții preferă pronosticurile gata făcute pentru a nu mai pierde timp. Oricare ar fi opțiunea pe care o preferi, acest articol te va ajuta să înțelegi mai bine cum te pot ajuta predicțiile matematice de fotbal.

La ce se referă predicțiile matematice de fotbal?

Toate statisticile la care te uiți pentru sfaturi legate de pariuri pe fotbal sunt, într-o formă sau alta, o formă de matematică. Dacă verifici ultimele cinci întâlniri directe dintre două echipe, iar o echipă în special a câștigat trei dintre acestea, atunci are o rată de victorie de 60%. Matematica este de încredere, deoarece oferă o piatră de temelie solidă și imparțială pentru opțiunile de pariere.

SOT (suturi pe poarta)

O abordare matematică calculată a fotbalului este „Șuturi pe poartă”(Shots On Target). Aceasta are o mare corelație cu câștigarea meciurilor de către echipe și se potrivește perfect cu pariurile pe echipa „Favorită”. Cu cât o echipă are mai multe șuturi pe poartă, cu atât mai multe șanse va avea de a câștiga meciurile.

Vezi si:  Află avantajele pe care ți le oferă copertina retractabilă!

Utilizând puterea de calcul, sortarea statisticilor de „Șuturi pe poartă” și „Lovituri libere” de către fiecare echipă va produce cifre pe care le poți aduna. De exemplu, dacă o echipă care are o medie de 3,9 șuturi pe poartă pe meci joacă împotriva unei echipe care are doar 2,4 șuturi pe poartă pe medie, acest lucru indică de la început pe cine să susținem.

Dar și factorul „Șuturi pe poartă primite” trebuie să fie echilibrat. Poate că a doua echipă din scenariul de mai sus a primit doar o medie de 2 șuturi pe poartă în meci, în timp ce prima echipă trimite constant o medie de 3 pe meci. Combinarea celor două măsurători oferă un rezultat mai real, care te poate ajuta si mai mult în optiunea ta de pariere.

xG (Goluri asteptate)

Statisticile privind golurile așteptate(expected goals) au schimbat jocul pentru mulți pariori. Acesta este un instrument matematic uriaș de predicție fotbalistică care echilibrează calitatea ocaziilor de gol create și primite.

xG reprezintă golurile așteptate, care pot fi studiate pentru fiecare echipă sau chiar pentru fiecare jucător în parte. Acest lucru ia în considerare mulți factori și necesită o anumită putere de supercalculatoare. Cu toate acestea, reușește să selecteze diferite variabile ale punctelor tari și slabe preconizate ale echipelor.

Vezi si:  De ce să alegi o vacanță în Grecia sau un city break Dubai?

O simplificare a xG este numărul de goluri pe care se așteaptă să le înscrie o echipă pe baza datelor istorice. Dacă vă uitați la o echipă care a marcat în medie 2 goluri în ultimele trei meciuri, s-ar putea să nu îți ofere o imagine exactă. Echipa ar fi putut marca toate cele șase goluri într-un singur meci.

Acesta este motivul pentru care puterea matematică a xG, care se bazează pe variabile precum calitatea adversarului, avantajul terenului propriu și altele, este considerată un mare progres.

Probabilitate

La sfârșitul zilei, cu toții suntem în căutarea probabilității. Merită să îți creezi propriul parametru xG sau „Favorita”? Nu chiar, deoarece există prea multe date specifice, cum ar fi unghiul, distanța și tehnica pentru a le calcula.

Nu este nevoie să înțelegi mecanica cifrelor, ci doar să înțelegi ce spun acestea. De exemplu, ratingul „Favorita” de la UKClubSports oferă evaluări între 0-4, capătul superior al scalei reprezentând echipa mai puternică.

Ei ajung la aceste cifre datorită unui algoritm care compilează o mulțime de date. Nu trebuie decât să compari cele două numere și să vezi care este cea mai puternică dintre cele două echipe și cât de mare este diferența.

Factorii externi

Acesta este teritoriul predicțiilor fotbalistice. Unele lucruri nu pot fi transpuse în cifre, iar acest lucru lasă o fereastră de variabilitate chiar și cu atât de multă matematică conectată. De exemplu, ce influență asupra performanței unei echipe va avea mijlocașul său de clasă mondială?

Vezi si:  4 mituri despre pariurile sportive: Ce trebuie să știe fiecare parior

Cum va influența rezultatul un jucător care debutează pentru un nou club? A scăzut forma unei echipe din cauza unei accidentări pe termen lung? Ce influență va avea vremea asupra unei performanțe sau dacă un manager schimbă brusc tactica?

Aici este locul în care predicțiile de pariuri fotbalistice se bazează încă pe simțul uman. A ramas cel mai important dintre toate, asta îl face atât de captivant. Utilizarea instrumentelor de predicție matematică pot ajuta cu siguranță și merită să le analizezi pentru a obține informații. Dar trebuie să fie presărat cu intuiție și fler, care dau latura umană a pronosticului tău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *