Preturile apartamentelor au mai scazut in aprilie. Iata unde

Luna trecuta preturile apartamentelor au consemnat un declin la nivel national. Declin in urma caruia unul dintre marile centre regionale a coborat, din nou sub pragul de 1000 de euro pe metru patrat.

De mentionat este faptul ca nu in toate orasele din tara au avut loc astfel de scaderi nete de pret la apartamente. Unele au avut parte chiar de aprecieri usoare.

In Bucuresti, cel mai mare oras al tarii si totodata capitala, pretul apartamentelor s-a apreciat putin, cu 0,2% per ansamblu. Astfel, s-a ajuns de la 1327 la 1330 de euro pe metru patrat util. Insa, evolutiile au fost putin diferite. Adica, locuintele din blocurile vechi ale capitalei au inregistrat un avans de 0,3% iar locuintele din apartamentele nou-construite au avut parte de o scadere usoara, de 0,1%.

In Brasov, un alt oras mare al tarii apartamentele au inregistrat o usoara crestere a preturilor luna trecuta. Apartamentele aflate la vanzare s-au apreciat cu aproximativ 0,2% ceea ce inseamna de la 1115 euro pe metru patrat la 1117 euro.

Vezi si:  Cum ne alegem parchetul și la ce să fim atenți atunci când îl montăm

In Cluj-Napoca, capitala Transilvaniei, vanzarile au avut parte de crestere, de 0,1% pe parcursul lunii aprilie ceea ce in cifre se traduce prin de la 1566 euro pe metru patrat util la 1568 euro pe metru patrat. Apartamentele vechi s-au apreciat in aceasta perioada cu pana la 0,6%.

In Constanta, orasul de la malul marii preturile apartamentelor au inregistrat per ansamblu o scadere in luna aprilie, de pana la 0,5%, de la 1135 de euro pe metru patrat la 1129 de euro pe metru patrat util. Apartamentele din blocurile vechi s-au depreciat cu 0,2%, de la 1131 de euro pe metru patrat util la 1129 de euro. Apartamentele din cartierele rezidentiale au avut parte de o ieftinire cu pana la 1,4%.

Este interesant cum piața imobiliară diferă atât de mult de la un oraș la altul, oferind oportunități și provocări unice pentru potențialii cumpărători și investitori. Am experimentat recent tendințele locale și am realizat cât de important devine timingul în deciziile de achiziție. Urmărind cu atenție fluctuațiile regionale, am observat că alegerea momentului potrivit pentru a cumpăra poate face diferența între o investiție bună și una excelentă. Astfel, ar fi înțelept ca oricine este interesat de achiziția unei locuințe să fie foarte bine informat cu privire la specificul pieței imobiliare din zona vizată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *