Producția auto din Marea Britanie, la cel mai redus nivel din ultimii 65 de ani

Producţia auto în Marea Britanie a scăzut semnificativ luna trecută, fiind cea mai slabă performanţă din 1956 înregistrată în luna iulie pentru industria auto, a anunţat joi Asociaţia Producătorilor şi Comercianţilor de Automobile din Regatul Unit (SMMT), transmite BBC.

Deficitul global de semiconductori, angajaţii afectaţi de restricţii şi închiderea fabricilor au făcut ca în iulie să fie produse în Regatul Unit doar 53.438 de vehicule, un declin de 37,6% faţă de perioada similară din 2020. Scăderea producţiei vine pe fondul majorării vânzărilor de maşini second-hand.

Per ansamblu, producţia auto în primele şapte lni din 2021 este cu aproape o cincime mai ridicată decât în 2020, la 552.361 vehicule, dar este mai redusă cu 28,7% faţă de 2019, înaintea pandemiei.

Şeful SMMT, Mike Hawes, a declarat că datele din iulie „arată condiţiile extreme cu care continuă să se confrunte producătorii auto în Marea Britanie” şi a avertizat că nu se va atenua curând deficitul global de semiconductori.

Vezi si:  Volkswagen ar urma să concedieze 30.000 de angajați

Analiştii de la Goldman Sachs au estimat că sectorul auto va fi sever afectat de lipsa cipurilor, producătorii auto urmând să înregistreze din acest motiv profituri operaţionale mai scăzute cu 20 de miliarde de dolari în 2021.

De asemenea, datele SMMT arată că exporturile de maşini din Marea Britanie au scăzut cu 37,4% în iulie, la aproximativ 45.000 vehicule.

Dar mai mult un sfert din toate maşinile produse luna trecută au fost integral electrice sau hibride, un nivel record, a informat Asociaţia Producătorilor şi Comercianţilor de Automobile din Regatul Unit.

În industria auto britanică lucrează aproximativ 180.000 de angajaţi în producţie şi 864.000 în lanţurile de aprovizionare. Peste 30 de companii auto produc 70 de modele de maşini în Regatul Unit.

Vânzările de maşini noi în Marea Britanie au scăzut cu 29,5% luna trecută, la 123.296 vehicule, cel mai redus nivel înregistrat în iulie începând din 1998, din cauza deficitului de semiconductori şi a creşterii numărului cazurilor de infectare, a anunţat recent Asociaţia Producătorilor şi Comercianţilor de Automobile din Regatul Unit.

Vezi si:  Dacia Spring, versiunea 2024: cat costa "cea mai ieftina masina electrica de pe piata"?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *