Profit de 26% mai mare în 2021 decât în 2020 pentru Coca Cola

The Coca-Cola Company a înregistrat în 2021 un profit de 9,771 miliarde de dolari, cu 26% mai mare comparativ cu cel din anul anterior, ca urmare a recuperării cererii pentru băutura sa răcoritoare „vedetă”, relatează agenţia EFE.

Într-un comunicat publicat joi, compania americană a raportat venituri operaţionale nete de 38,655 miliarde dolari în exerciţiul financiar 2021, în creştere cu 17%, şi a semnalat că a depăşit volumul de afaceri anterior pandemiei de Covid-19.

În trimestrul al IV-lea, cel mai urmărit de analiştii de pe Wall Street, Coca-Cola a raportat câştiguri de 2,414 miliarde dolari, cu 66% peste cele din perioada similară din 2020, cu o creştere a încasărilor de 10%, până la 9,464 miliarde dolari.

Vânzările băuturii răcoritoare Coca-Cola s-au majorat cu 7%, impulsionate de consumul din pieţele din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa şi Asia-Pacific, în timp ce categoria de băuturi nutritive, sucuri, lactate şi băuturi bazate pe plante a crescut cu 12% anual.

În perioada octombrie-decembrie 2021, compania a fost afectată de un trimestru operaţional mai scurt şi de termenele unor expedieri, dar reprezentanţii Coca-Cola au subliniat impactul pozitiv al achiziţiei BodyArmor, o marcă de băuturi pentru sportivi, şi a Fairlife, de produse lactate.

Vezi si:  Amendă de sute de mii de lei unui hypermarket

Directorul general executiv al companiei, James Quincey, a subliniat „rezilienţa şi flexibilitatea” necesare pentru a merge mai departe „într-un alt an cu incertitudini” şi s-a arătat convins că următorul exerciţiu financiar va fi bun.

Pentru 2022, estimările sale de creştere a încasărilor sunt în jur de 7%-8%, dar a avertizat că „inflaţia în ceea ce priveşte preţurile materiilor prime” va majora costurile.

Rezultatele au fost mai bune decât se aşteptau analiştii, iar cotaţiile acţiunilor Coca-Cola au urcat cu aproape 1% în operaţiunile anterioare închiderii bursei. În ultimul an, acestea s-au apreciat cu 21%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *