Programul rabla in Romania 2019

capitalul

capitalulProgramul Rabla are ca scop scoaterea din circulatie a masinilor uzate si incurajarea proprietarilor de masini vechi sa isi cumpere unele noi, pentru a reduce efectele nocive pe care circularea cu o masina veche le are asupra mediului. Fie ca mergeti la serviciu sau va place sa calatorim, masina a devenit aproape indispensabila in vietile tuturor, asa ca acest program este extrem de util si benefic. Indiferent in ce scop va folositi de o masina, cu siguranta va este de folos aplicatia online harta Romania, care va ofera informatii despre distantele rutiere dintre orasele din Romania.

Editia din 2019 este editia a 15-a a programului Rabla si vine cu cateva noi reguli pentru cei care vor sa isi inlocuiasca masina veche cu una noua. In primul rand, acestia trebuie sa stie ca pot obtine maxim 9 000 de lei prin intermediul acestui program, insa suma depinde de caracteristicile masinii pe care vreti sa o cumparati, in special de cantitatea de noxe pe care aceasta o emite.

Vezi si:  Porsche Taycan 4S – gama se mareste cu o noua versiune

Una dintre conditiile care trebuie respectate pentru a putea beneficia de programul Rabla este ca masina pe care vreti sa o schimbati sa fie mai veche de 8 ani si sa aiba ITP-ul valabil. In plus, dumneavoastra, ca proprietar al masinii, trebuie sa aveti domiciliul in Romania, sa fiti cetatean roman si sa nu figurati in bazele de date cu datorii la stat. De asemenea, trebuie sa detineti certificatul de radiere a autoturismului vechi, care sa fi fost dat spre casare la un colector autorizat. Certificatul de radiere va fi prezentat ca dovada producatorului de la care veti achizitiona noua masina.

Anul acesta, regulile prevad ca masina pe care urmeaza sa o cumparati sa emita noxe in valoare de maxim 110 g C02/km, cantitatea fiind mai mica fata de cea prevazuta anul trecut. Scaderea cantitatii de noxe acceptate este o masura luata pentru a reduce, pe cat posibil, impactul negativ asupra mediului, mai ales ca numarul de autoturisme creste de la an la an.

Vezi si:  Șoferii, printre cei mai căutați profesioniști. Salariile, pe măsura ofertelor!

Cantitatea de noxe emisa influenteaza suma de care veti beneficia in urma programului. Daca masina pe care urmeaza sa o cumparati in schimbul celei vechi nu genereaza mai mult de 95 g CO2/km in regim de functionare mixt, veti primi un ecobonus in valoare de 1 500 de lei. Daca masina noua este dotata cu sistem de propulsie hibrid, primiti un ecobonus in valoare de 2 500 de lei. Ecobonusul se adauga la valoarea primei de casare, care se mentine la acelasi nivel ca in 2018, si anume la 6 500 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *