RCS&RDS își vinde afacerile din Ungaria după ce nu a fost primită în licitația 5G

Operatorul IT şi de telecomunicaţii din Ungaria, 4iG, ar urma să achiziţioneze integral Digi Ungaria, în urma unui acord preliminar agreat cu RCS&RDS.

„Societatea (RCS&RDS, n.r.) doreşte să informeze investitorii şi piaţa că, la data de 29 martie 2021, Filiala din România a Societăţii şi 4iG Plc. (4 iG Plc.), unul dintre operatorii de top de pe piaţa de IT şi telecomunicaţii din Ungaria, au încheiat un acord preliminar şi neobligatoriu pentru achiziţia DIGI Tavkozlesi Szolgaltato Ltd. (Digi Ungaria) şi a filialelor Invitel Ltd. şi I TV Ltd. În baza înţelegerii părţilor, 4iG ar urma să achiziţioneze integral participaţia Filialei din România a Societăţii în operatorul de top de pe piaţa de telecomunicaţii din Ungaria. Achiziţia ar urma să fie finalizată până în luna septembrie a anului 2021, după ce se va încheia procesul de due-diligence pentru Digi Ungaria şi filialele sale, se va semna contractul de vânzare – cumpărare, pe baza acordului autorităţii de concurenţă”, se arată într-un comunicat de presă al companiei româneşti, postat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Venituri de 200 de milioane de euro

Potrivit sursei citate, Digi Ungaria este un operator de servicii de telecomunicaţii cu o poziţie de top pe piaţa locală, prezent de 23 de ani în Ungaria unde oferă un portofoliu complet de servicii de televiziune prin cablu şi satelit (DTH), date fixe şi mobile şi telefonie fixă şi mobilă.

Digi Ungaria furniza servicii către mai mult de 1,1 milioane de abonaţi la nivel naţional şi înregistra peste 2,5 milioane de unităţi generatoare de venituri (RGU), la 31 decembrie 2020.

În 2020, operaţiunile din Ungaria ale Digi au înregistrat venituri consolidate de 70 miliarde de forinţi (aproximativ 200 milioane de euro) şi EBITDA ajustată de 19 miliarde de forinţi (circa 54 milioane de euro).

4iG Plc. este una dintre companiile de top de pe piaţa de IT şi telecomunicaţii din Ungaria, contribuind semnificativ la creşterea economiei bazate pe cunoaştere şi digitalizare, în ţara vecină. Compania are o experienţă de peste 25 de ani pe piaţa tehnologiilor şi a inovaţiilor tehnologice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *