Renault: Philippe Krief a fost numit director general al marcii Alpine

Renault a anuntat ca, incepand cu 20 iulie 2023, Philippe Krief ii va succeda lui Laurent Rossi in functia de director general al marcii Alpine. Philippe Krief va continua sa isi exercite atributiile de director de inginerie si performanta a produselor pentru marca pana la sosirea succesorului sau. Membru al echipei de conducere a Grupului Renault, el ii va da raportul lui Luca de Meo, directorul general al Grupului Renault. Absolvent al Scolii Nationale Superioare de Tehnici Avansate, Philippe Krief a lucrat pentru Michelin si pentru Grupul Fiat.

Dupa aceste experiente, si-a continuat cariera la Ferrari si apoi la Maserati, ca director al Departamentului Vehicule si, respectiv, director tehnic al marcii Alfa Romeo. Revenit la Ferrari din iunie 2016, Philippe Krief este director de inginerie. A fost numit Director de inginerie si performanta a produselor pentru marca Alpine la 21 februarie 2023.

Alpine intentioneaza sa lanseze sapte modele electrice pana in 2030 si vizeaza o marja operationala de peste 10% si vanzari de peste 8 miliarde de euro.

Dupa doi ani la conducerea marcii, Laurent Rossi se va dedica acum proiectelor legate de transformarea grupului Renault.
Philippe Krief va pune toata experienta acumulata de-a lungul carierei sale la dispozitia strategiei Alpine, intr-un moment in care marca a anuntat un plan de produse fara precedent pentru urmatorii ani.

Sosirea lui Philippe Krief in fruntea celor doua departamente este menita sa consolideze echipele intr-un moment crucial din istoria marcii. Robert Bonetto, directorul Alpine Engineering, si Sovany Ang, directorul Product Performance, ii vor raporta direct lui Philippe Krief si vor ramane membri ai Comitetului de conducere Alpine.

Absolvent al Scolii Nationale Superioare de Tehnici Avansate, Philippe Krief a lucrat pentru Michelin si Grupul Fiat. Dupa aceste experiente in sectorul auto, si-a continuat cariera la Ferrari si apoi la Maserati, ca director al Departamentului Vehicule si, respectiv, director tehnic al marcii Alfa Romeo. Philippe Krief s-a intors la Ferrari in iunie 2016 in calitate de director de inginerie.

Sursa: https://www.capital.fr/entreprises-marches/renault-philippe-krief-est-nomme-ceo-de-la-marque-alpine-1474766

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *