Republica Moldova interzice minarea de criptomonede

Guvernul de la Chisinau a decis suspendarea activitatilor de minare de criptomonede din cauza crizei energetice majore prin care trece tara.

In Republica Moldova au fost luate mai multe masuri vizand reducerea drastica a consumului de energie electrica, tinand cont ca, din cauza razboiului din Ucraina si a amenintarilor gigantului rus Gazprom, tara se confrunta cu diminuarea accentuata a resurselor energetice.

De asemenea, pe langa interzicerea totala a extractiei de monede digitale, a fost interzis importul de echipamente de minare a criptomonedelor. Criza energetica din Republica Moldova e tot mai grava, iar situatia se poate inrautati mult, tinand cont ca iarna bate la usa. Minerii de criptovalute sunt printre primele victime ale masurilor de economisire a energiei.

“Activitatea de minare a cripto monedelor este interzisa, precum si importul de echipament specializat, indiferent de locul unde se afla compania importatoare” – se precizeaza in hotararea de guvern de la Chisinau.

Mai multi experti in cripto monede afirma ca decizia guvernului e de neinteles, tinand cont ca sectorul de minare e limitat in Republica Moldova, iar faptul ca aceasta activitate dispare, temporar, nu va avea niciun efect asupra consumului de energie.

Vezi si:  Criptomonede, terorism si actualitate: dificultatile de gestionare a informatiilor in timp de razboi

M.Vasiliu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *