Retele sociale: o jumatate de miliard de noi utilizatori in 2020

We are Social si Hootsuite au publicat recent editia 2021 a Digital Report care livreaza ultimele tendinte din domeniul digital, social media, gaming sau e-commerce din intreaga lume.

Petrecem 7 ore pe zi pe Internet…

In ziua de azi, exista numai putin de 4,66 miliarde de persoane in intreaga lume care folosesc Internetul. Ceea ce inseamna o crestere cu 316 milioane (7,3%) in raport cu anul trecut, in aceeasi perioada. Timpul petrecut online a crescut enorm in ultimul an in intreaga lume, oamenii au ajuns sa petreaca 7 ore pe zi pe Internet, adica echivalentul a peste doua zile complete online, dintr-o saptamana alcatuita din sapte zile (cinci ore si 37 de minute pentru europeni).

In ceea ce priveste continuturile online consumate, 90% din internauti cu varsta cuprinsa inte 16-64 de ani privesc clipuri video online in fiecare luna si 51% din ei urmaresc vloguri.

Peste jumatate din populatie este prezenta online…

Daca este sa dam crezare datelor oferite de catre We are Social si Hootsuite, putem sa observam ca practic numarul de utilizatori ai social media a explodat in ultimii trei ani. Acum exista 4,20 de miliarde de utilizatori de social media in lumea intreaga, adica 53% din populatia mondiala totala ceea ce reprezinta o crestere anuala de peste 13% (490 de milioane de utilizatori noi).

Vezi si:  Lovitură financiară pentru Harry și Meghan

Internautii au marturisit faptul ca petrec mai mult timp online decat anul trecut pe retelele de socializare in fiecare zi, adica doua ore si 25 de minute, de cand a inceput pandemia si au fost nevoiti sa stea o perioada destul de lunga in case.

Filipinezii raman cei mai mari consumatori de social media din lume, isi petrec in jur de 4 ore si 15 minute pe zi pe platformele sociale. La polul opus se afla japonezii care declara ca petrec mai putin de o ora pe zi pe social media.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *