Romii si-au facut criptomoneda: GYPSYCOIN

Daniel Cioabă, “Regele Romilor”, a lansat moneda virtuala GYPSYCOIN. Este prima moneda universala a romilor de pretutindeni si, potrivit International Romani Union, Filiala Romania, vizeaza combaterea discriminarii si xenofobiei, cat si dezvoltarea sociala si educationala a romilor.

Daniel Cioaba, presedintele International Romani Union, si pastor evanghelist, spera ca noua cripto moneda sa devina un mediu de tranzactii pentru comunitatile Roma din toata lumea.

“Proiectul GYPSYCOIN este o premiera in initiativa coezinuii comunitatilor de romi la nivel global. Acest proiect reprezinta prima moneda universala a romilor de pretutindeni. GYPSYCOIN cuprinde si o latura de dezvoltare sociala,” – arata comunicatul International Romani Union, Filiala Romania.  

Site-ul oficial al proiectului Gypsycoin precizeaza ca doi la suta din beneficiile generate de tranzactiile derulate folosind token-ul digital, numit Gypsycoin, vor fi redirectionati catre proiecte caritabile desfasurate in comunitati Roma sarace. Banii vor fi folositi mai ales pentru educatia copiilor.

Criptomoneda Gypsycoin are multiple utilizari – arata site-ul oficial. Intre altele, Gypsycoin se foloseste la tranzactii in cadrul comunitatii, finantarea proiectelor educationale, investitii pe termen lung, acte de caritate si plati.

Vezi si:  Bancile din SUA primesc unda verde pentru servicii de custodie cripto

Peste 1.600 de persoane au cumparat deja cripto monede Gypsycoin, la un pret de pornire de 0,00001 dolari.

Cioaba locuieste la Sibiu si e fiul lui Florin Cioaba, pastor penticostal, care se auto-proclamase Rege International al Romilor, in 1997. Florin Cioaba a murit in 2013.

M.Vasiliu

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *