Romii si-au facut criptomoneda: GYPSYCOIN

Daniel Cioabă, “Regele Romilor”, a lansat moneda virtuala GYPSYCOIN. Este prima moneda universala a romilor de pretutindeni si, potrivit International Romani Union, Filiala Romania, vizeaza combaterea discriminarii si xenofobiei, cat si dezvoltarea sociala si educationala a romilor.

Daniel Cioaba, presedintele International Romani Union, si pastor evanghelist, spera ca noua cripto moneda sa devina un mediu de tranzactii pentru comunitatile Roma din toata lumea.

“Proiectul GYPSYCOIN este o premiera in initiativa coezinuii comunitatilor de romi la nivel global. Acest proiect reprezinta prima moneda universala a romilor de pretutindeni. GYPSYCOIN cuprinde si o latura de dezvoltare sociala,” – arata comunicatul International Romani Union, Filiala Romania.  

Site-ul oficial al proiectului Gypsycoin precizeaza ca doi la suta din beneficiile generate de tranzactiile derulate folosind token-ul digital, numit Gypsycoin, vor fi redirectionati catre proiecte caritabile desfasurate in comunitati Roma sarace. Banii vor fi folositi mai ales pentru educatia copiilor.

Criptomoneda Gypsycoin are multiple utilizari – arata site-ul oficial. Intre altele, Gypsycoin se foloseste la tranzactii in cadrul comunitatii, finantarea proiectelor educationale, investitii pe termen lung, acte de caritate si plati.

Vezi si:  Brazilia legalizeaza crypto ca metoda de plata

Peste 1.600 de persoane au cumparat deja cripto monede Gypsycoin, la un pret de pornire de 0,00001 dolari.

Cioaba locuieste la Sibiu si e fiul lui Florin Cioaba, pastor penticostal, care se auto-proclamase Rege International al Romilor, in 1997. Florin Cioaba a murit in 2013.

M.Vasiliu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *