S-a nascut Threads si moare Twitter ? Parerile specialistilor sunt impartite

Meta, compania lui Mark Zuckerberg, care are si Facebook si Instagram, a lansat reteaua Threads, o concurenta directa la adresa Twitter, platforma miliardarului Elon Musk.

Inca din primele ore, Threads s-a bucurat de succes. Potrivit Meta, si-ar fi creat cont intre 5 milioane si 10 milioane de utilizatori. Multi specialisti spun ca Twitter “si-a trait traiul, si-a mancat malaiul” si ca reteaua lui Zuckerberg va deveni vedeta. Threads este o copie la indigo a Twitter: mesaje scurte si fotografii.

“ Nu stiu daca mai e loc pentru inca o retea de socializare. Dar e clar ca Twitter a ajuns la sfarsitul vietii” – declara un IT-ist londonez, citat de Reuters.

Marele handicap al Threads

Deocamdata, platforma lui Zuckerberg are un imens dezavantaj in fata lui Elon Musk – nu e disponibila in Europa. Patronul Meta luat decizia ca lansarea sa se faca in 100 de tari, dar pentru moment Europa nu e pe harta, din cauza regulilor draconice instituite de Uniunea Europeana in materie de protectia datelor personal.

Vezi si:  Threads isi lanseaza aplicatia web: Ce trebuie sa stii

Daca intr-adevar, marele rival al lui Musk, Zuckerberg, va reusi sa detroneze Twitter ramane de vazut. Cert este ca Elon Musk a reusit sa-i enerveze chiar si pe cei mai inversunati sustinatori ai sai. Prima data a introdus abonamentul de 8 dolari pe luna, pentru ca utilizatorul sa primeasca bifa albastra, de cont verificat. Apoi, a restrictionat numarul de postari pe care un utilizator le poate citi.

Sunt si voci care spun ca, in pofida deciziilor nu tocmai intelepte luate de Musk si in pofida lansarii Threads, Twitter nu va disparea si va ramane preferatul celor ce vor informatii scurte si necenzurate. Sa nu uitam ca de cand a fost preluat de Musk, Twitter a devenit mai respirabil si mai putin sufocant. Inainte, orice articol critic la adresa partidului Democrat sau la adresa vaccinului COVID disparea aproape instantaneu.

M.Vasiliu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *