S-a renunțat la taxa ”Oxigen”

Dacia Duster si Sandero dispar

Dacia Duster si Sandero disparGabriela Firea a anunţat marţi că va renunţa la vinieta Oxigen, în urma reacţiilor venite de la cetăţeni, precizând că nu intenţionează să reintroducă această măsură, în cazul în care va câştiga un nou mandat.
„Decizia se va transforma într-o hotărâre de Consiliu General, în luna martie. Decizia este, chiar dacă cu sufletul neîmpăcat, dar din respect pentru cetăţenii care mi-au scris – şi foarte mulţi mi-au scris în acest sens, al renunţării – renunţ la vinieta anti-poluare. Renunţ la această vinietă pentru că trebuie să îi ascult pe toţi bucureştenii şi pentru că ei, în număr foarte mare, s-au pronunţat împotriva acestei viniete ecologice”, a spus primarul general, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PMB.

Firea a subliniat că în toate ţările care au avut rezultate notabile în lupta cu poluarea s-a realizat un parteneriat între autorităţile centrale, locale şi cetăţeni. În acest sens, ea a vorbit despre importanţa finalizării mai rapide a liniilor de metrou M5 şi M6, dar şi a realizării unei Centuri verzi a Capitalei. De asemenea, aceasta a reproşat Guvernului faptul că nu ia măsuri împotriva înmatriculării de autoturisme intens poluante.

Potrivit edilului general, înaintea introducerii taxei Oxigen a fost realizat un studiu din care a reieşit că bucureştenii îşi doresc măsuri anti-poluare, inclusiv restricţii de trafic, taxe anti-poluare şi anti-congestie.

În ceea ce priveşte camerele de luat vederi care au fost montate în vederea implementării proiectului, Gabriela Firea a declarat că urmează să fie luată o decizie în cadrul Consiliului General al Capitalei, dar a menţionat că acestea vor fi folosite pentru siguranţa cetăţenilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *